FOTORECEPTY: Prekvapte v nedeľu maminu týmito dobrotami

FOTORECEPTY: Prekvapte v nedeľu
Ilustračné foto
Zdroj: foto: autorka
2017-05-11 00:44:00 |

Opäť sa blíži druhá májová nedeľa, ktorá patrí všetkým mamám na svete. Ktoré dieťa by nechcelo urobiť radosť mamičke? Netreba veľké dary, poteší ich aj jedno veľké ďakujem.

Nielen v tento deň by sme matkám mali prejaviť vďaku, za to, čo pre nás robia. Srdce každej mamy poteší pekná básnička, pesnička, či malá čokoláda. A čo takto pripraviť nejakú sladkú dobrotuPrinášame vám tri jednoduché recepty, s ktorými si poradia aj deti. Spoločne s oteckom tak môžu pripraviť mamičke veľké prekvapenie.Stačí nájsť malým cukrárom nejakú veselú zásterku, aby sa im lepšie pieklo a môžete sa pustiť do toho. Aj keď všetko nevyjde podľa predstáv, mama si určité pochutí. Hlavne, že to bude z lásky!

 

Tvarohové guľky v malinovej omáčke

Suroviny: 250 g hrudkovitého tvarohu, 250 g jemného tvarohu, 5 PL detskej krupice, 5 PL strúhanky, 1 väčšie vajce, štipka soli, 2 PL práškového cukru

Malinová omáčka - 70 g masla, 3 PL trstinového cukru, 350 g mrazených malín

Postup:  

Najskôr si pripravíme omáčku. Maslo roztopíme v panvici a pridáme cukor. 

Za stáleho miešania ho skaramelizujeme. 

Pridáme maliny. 

Necháme chvíľu povariť, kým sa omáčka zredukuje. 

Miešame veľmi opatrne, aby v nej zostali celé kúsky malín.

Všetky suroviny na guľky zmiešame vo väčšej miske. Ak je cesto príliš riedke, pridáme po troške krupice a strúhanky.

Vytvarujeme guľky.

Vložíme ich do vriacej mierne osolenej vody. 

Keď vyplávajú na povrch, varíme ich ešte 3 až 5 minút. Potom guľky vyberieme, položíme na tanier a zalejeme malinovou omáčkou.

 

Nepečený čokoládový cheescake

Suroviny: 1 balenie tmavých Bebe keksov, 100 g masla, 500 g tvarohu, 1 ks šľahačková smotana, 300 g čokoláda na varenie

Poleva: 140 ml šľahačkovej smotany, 100 g čokoláda na varenie

Postup:  

Sušienky rozdrvíme, pomixujeme a pridáme k nim roztopené maslo.

Dôkladne premiešame. 

Tortovú formu vystelieme alobalom. 

Presypeme keksovú zmes  a poriadne povtláčame na dno. 

Nad parou si rozpustíme čokoládu. Zatiaľ zmiešame tvaroh so smotanou.

Keď čokoláda trochu vychladne premiešame ju s tvarohovou zmesou. Poriadne premiešame a pridáme na sušienkový korpus.

Teraz si pripravíme polevu. Nad parou roztopíme čokoládu v šľahačkovej smotane necháme vychladnúť a potom zmes nalejeme na plnku. Necháme stuhnúť v chladničke.

 

 

Čokoládové crinkles

Suroviny: 225 g horkej čokolády (minimálne 70 percetná), 60 g masla, 100 g trstinového cukru, 2 ks veľké vajcia, 225 g múka hladká, 1 ČL vanilková esencia, 1ČL kypriaci prášok, štipka soli

Na obaľovanie: trstinový cukor, práškový cukor

Postup:

Nad parou rozpustíme maslo s čokoládou a necháme troška vychladnúť.

Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista a pridáme rozpustenú vychladenú čokoládu. Vymiešame do hladka a pridáme múku s kypriacim práškom, štipkou soli a vanilkovou esenciou. Zarobíme cesto a necháme ho odležať v chladničke tri hodiny, najlepšie však celú noc.

Pripravíme si dva taniere, do jedného nasypeme trstinový cukor, do druhého práškový. Vytvarujeme guľky, ktoré postupne obaľujeme najskôr v trstinovom a potom v práškovom cukre. 

Poukladáme na papier na pečenie. Nedávajte ich k sebe príliš blízko, lebo ešte narastú. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 10 minút na 170 stupňoch. Vrch crinkles by mal popraskať a mal by byť chrumkavý, vnútro by malo byť vláčne.

Prajeme vám dobrú chuť a krásny Deň matiek!

Prečítajte si tiež:

Mamu si vážte, kým ju ešte máte pri sebe

TIP: Darčeky pre maminy, ktoré zvládne naozaj každý

 

 

 

 

 

 

Fotogaléria


Foto: autorka
Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia