Rodičia vyrábajú tričká, ktoré vymýšľa ich 4-ročná dcéra

Rodičia vyrábajú tričká, ktoré
Zdroj: Instagram/Tamina.eu
2016-12-18 00:58:29 |

Toto sú snáď rodičia snov! Malá Ela kreslila obrázky, ktoré sa jej ockovi a mame páčili natoľko, až im v hlave skrsol skvelý podnikateľský plán a zapojili doň celú rodinu. Vrátane psíka Taminy!

Eva a Vladimír sú rodičia Ely a Rebeky žijúci v malom mestečku Zlaté Moravce. Žili si pokojný život, ktorý pozná každá mladá rodina – kým ocko pracuje, mama sa na materskej dovolenke stará o dve dcérky. Až raz ich kresba dcéry motivovala vytlačiť si kresbu na tričko. O pár mesiacov neskôr už mali vlastnú značku, pod ktorou tlačia nielen tričká s Elinými dizajnmi, ale možnosť zvečniť si kresby svojich drobcov na tričku ponúkajú všetkým rodičom. Navyše, rodičia môžu svoje vlastné dizajny na ich stránke predávať a zarobiť. Prečítajte si inšpiratívny rozhovor o obyčajnej slovenskej rodine, ktorá dala do podnikania svoje srdce a zapriahla celú rodinu. O tom, ako sa rozbieha rodinné podnikanie popri materskej dovolenke, sme sa porozprávali so spoluzakladateľkou projektu – maminou Evou.

Ako projekt tričiek Tamina vlastne vznikol?

Raz pri pohľade na kresbu našej staršej dcéry (4 roky) si môj manžel pomyslel, že by si to vedel predstaviť ako motív na tričku. Začali sme sa o tom baviť stále častejšie, až sme sa rozhodli, že sa do toho pustíme. Kúpili sme potrebné stroje a postupne sme pridávali kresby, nápady. Naplno sa projektu venujem ja a môj manžel, ktorý má na starosti ekonomickú a technickú stránku projektu. Ja sa prevažne venujem tej tvorivej stránke – vytváraniu motívov, komunikácii a spolupráci s dizajnérmi. Okrem nás je tu ešte naša dcéra Ela, bez ktorej by projekt nevznikol J. V raných fázach nám pomáhali externí developeri, markeťáci a v neposlednom rade dizajnéri, ktorí sa pridávajú do našej rodiny a pomáhajú nám tvoriť kreatívnu časť projektu. Projekt dostal názov podľa našej sučky Jack Russel Teriéra Taminy, ktorá charakterizuje hodnoty našej firmy. Hravá, šantivá, priateľská, veselá a je vždy za každých okolností sama sebou.

Čomu ste sa venovali pred spoločným projektom?

Pred nástupom na materskú dovolenku som pracovala v zahraničnej firme na pozícii lean konzultanta. S projektmi ako takými som už teda mala skúsenosti. Keďže všetky naše peniaze z Taminy investujeme naspäť do projektu, manžel stále pracuje na plný úväzok v tej istej firme ako ja pred materskou dovolenkou na pozícii projektového lídra.

(Najobľúbenejší vzor - zebra)

Hovorí sa, že keď partneri spolu podnikajú, je to buď veľký úspech, alebo katastrofa. Vy ste sa však do podnikania pustili úplne celá rodina! Ako to zvládate, oddeliť súkromie od práce a nehádať sa?

Dobrá príprava bola 10 rokov strávených v jednej firme a posledných 8 rokov dokonca na jednom oddelení a v jednej kancelárii J. Vtedy sme mali dohodu, že pracovné veci sa doma nepreberajú a tak isto aj súkromné problémy nepatria do práce. Teraz je to už trošku ťažšie. Stále sa však snažíme deliť náš čas medzi podnikanie, rodinu a sem tam si nájsť aj čas každý pre seba. Každý z nás ma svoje úlohy, za ktoré je zodpovedný. Každý deň si naplánujeme, čo treba spraviť. Plán obsahuje individuálne úlohy aj úlohy, ktoré musíme riešiť spolu. Základ je nehádať sa, ale konštruktívne diskutovať :)).

Mohlo by vás tiež zaujať:

Dorota&Greta: Najznámejšia blogujúca mama o tom, ako funguje

Dali by ste toto? Bláznivá cesta okolo sveta so štyrmi deťmi

Fotogaléria


Zdroj: st

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia