Takúto všivavú hlavu ste ešte nevideli

Takúto všivavú hlavu ste
Ilustračné foto
2016-10-12 00:25:33 |

Je toto najhorší prípad vší u dieťaťa? Pozrite si video, ktoré natočili v jednom špeciálnom kaderníctve.

Tak takéto niečo naozaj neuvidíte každý deň. Vši sú riadna galiba pre každého a najviac by o trápení s nimi vedeli rozprávať asi rodičia dievčat. Keď sa tieto malé potvory raz dostanú do dlhých vlasov, zbaviť sa ich je riadna fuška. Začiatok školského roka a zima, keď deti nosia čapice, sú pre vši tou najlepšou sezónou. Ako hovoria odborníci, nie je hanbou vši dostať, ale nechať dieťa zavšivavené.

To, ako vyzerá hlava osemročného dievčatka z Mexika menom Aranza, sa vážne nevidí hocikedy. Hnidy pokrývajú snáď každý kúsok kože pod jej dlhými vlasmi.

S takým niečím si už doma poradiť nevedeli a všivavú hlavu zverili do rúk kaderníka. V mnohých krajinách je takáto služba bežne dostupná, u nás sa s ňou nestretávame. Kaderníci majú ochranné čiapky, plášte, rukavice či rúšky, aby vši od zákazníkov nedostali. Nejde síce o úplne lacný špás, ale keď sú raz takto „zamorené“ dlhé vlasy, svojpomocne z nich dostanete vši naozaj ťažko.

Vši vydržia vo vlasoch veľmi dlho. Sú síce neškodné, no tým, že postihnutý si potrebuje hlavu stále škrabať, môže si narobiť na koži ranky a zaniesť si do nich infekciu.  


 

Ak máte na to žalúdok, pozrite si odporné video, ktorú ukazuje stovky vši lezúcich po Aranzinej hlave. Na Facebook ho pridala jej mama Karla Mendoza, ktoré zverejnila aj viacero fotiek z procedúry odstraňovania vší z vlasov jej dcérky.  
 

Prečítajte si tiež:

Zbavte sa vší pohodlnejšie. urobte to takto!

 

 

Fotogaléria


Foto: facebook/Karla Mendoza
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia