TOP dvadsiatka šialených hračiek

TOP dvadsiatka šialených hračiek
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2014-12-15 00:01:24 |

Kreativite sa medze nekladú, no výrobcovia niektorých hračiek prekročili snáď aj neprekročiteľné hranice. Kravička, ktorú môžu deti dojiť, je oproti niektorým „hračkám“ len slabým odvarom.

Mozog vám pracuje na plné obrátky a dumáte, čím by ste mohli ratolesť prekvapiť pod stromčekom, keď má doma desiatky hračiek a každá ju baví zhruba dva dni? Túto otázku si rok čo rok kladie množstvo rodičov a tak vymýšľame a zháňame niečo nezvyčajné, čo by mohlo dieťa baviť snáď aj o niečo dlhšie. Dajte si pozor, aby ste to neprešpekulovali až príliš a nekúpili niektorú z „výrazne kreatívnych“, resp. skôr šokujúcich hračiek, nad ktorou bude ostatným rozumom zastavovať.

Tvorcovia hračiek v snahe upútať navrhujú kúsky od výmyslu sveta a rodičia sa skutočne nemusia obávať, že by nemali z čoho vyberať. Občas je však snaha o kreativitu a originalitu naozaj na hrane zdravého rozumu a výsledkom sú hračky, ktoré by asi len málokto dal svojim deťom do ruky. Veď ktorý rodič by svojej ratolesti kúpil umelohmotnú zrazenú mačku, z ktorej trčia vnútornosti alebo plastelínu s formičkou špeciálne určenú na výrobu „hovienka“? Aby sme neodchádzali od tejto kategórie hračiek ďaleko, k veľmi „kreatívnym“ patrí aj bábika s "kakajúcim" psíkom, ku ktorému je priložený aj vysávač na exkrementy a kôš. Plyšáky pomenované „cikanička“ a „hovienko“ sú určite tiež skvelým nápadom na darček pre dieťa.

Svietiaci prst E.T. mimozemšťana v tvare penisu alebo vodná hračka, ktorá tiež tvarom pripomína penis a bonusom sú aj semenníky, síce napovedia deťom čo-to o pohlavných orgánoch, ale či je práve toto tá správna forma, je naozaj otázne. Iní tvorcovia sa rozhodli priblížiť svet dospelých dievčatám bábikou, ktorú môžu dojčiť, ako aj tehotnou bábikou s bábätkom v otvárajúcom sa brušku. O tom, čo chcel niekto dosiahnuť výrobou bábiky – tehotného bábätka, možno uvažovať dlhé hodiny, no odpoveď by sme našli asi len ťažko. Ten, kto vymyslel bábiku na kŕmenie silne pripomínajúcu bábiku určenú len pre dospelých pánov, je asi kreatívny až príliš.  

V snahe priblížiť deťom reálny svet vznikla veľká nafukovačka - potápajúci sa Titanic, ale aj hračka v tvare atómovej bomby. Veď také niečo je pre chlapcov naozaj poučná zábava... Dať dieťaťu do ruky lego nazvané koncentračný tábor alebo skladačku, na ktorej lietadlo havarovalo do Svetového obchodného centra v New Yorku či pištoľ, ktorou si môžu strieľať do hlavy, je jednoducho hlúpe, rovnako ako aj nápad pustiť niečo takéto na trh.

Hračkárske bizarnosti pokračujú zarastenou bábikou, ktorú môžu deti holiť či vibrujúcou metlou. Prečo dieťa nepotešiť napríklad zvieracou kazajkou a klietkou? Áno, aj toto sa dá kúpiť. Dnes, keď nakupujeme on-line krížom krážom po celom svete, sa vieme dostať naozaj ku všetkému. V kontexte týchto hračiek, ktoré pripomínajú skôr nepodarený žart alebo kúsky určené skôr ako „zábavné“ darčeky pre dospelých, vyznievajú umelohmotná kravička s vemenom na dojenie alebo vtipná tmavá Oreo Barbie ako úplne normálne a bežné kúsky.

Lepšie však asi urobíte, ak synovi kúpite ďalšie autíčko, aj keď viete, že na druhý deň zabudne, kam ho odložil a dcérka si rozšíri zbierku bábik, ktoré netreba dojčiť či vyťahovať im z bruška bábätká. Všetko má svoj čas...

 


Foto: youtube.com
Zdroj: youtube.com, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia