Horoskopy pre mamy: Narodená v znamení Panny

Horoskopy pre mamy: Narodená
Ilustračné foto
Zdroj: wikimedia commons.com
2014-06-08 00:01:34 |

Mamina narodená v znamení Panny (23.8. – 22.9.) potrebuje mať jasnú štruktúru vo všetkých aspektoch života a v domácnosti trvá na dodržiavaní jasných pravidiel.

Mamy Panny sú najlepšie organizátorky a najpraktickejšie typy spomedzi všetkých znamení zverokruhu. Preto aj život ich detí je obvykle do detailu organizovaný a nepatria k tým, ktoré občas prídu do školy neskôr, nemajú napísané domáce úlohy alebo nestíhajú krúžky. Aspoň kým sú pod jej kontrolou. Nad všetkým má pedantnú kontrolu. Jej deti vedú zvyčajne veľmi zdravý životný štýl, pretože mama narodená v tomto znamení s najväčšou pravdepodobnosťou kupuje biopotraviny zásadne presadzuje pravidlá, v ktorých je na prvom mieste splnenie povinností, až potom môžu prísť na rad videohry a podobné zábavky.

Buďte si istí, že keď pôjdete na návštevu k mame Panne, nenájdete v detskej izbe rozhádzané hračky, oblečenie len tak rozvešané po stoličkách či nebodaj pohádzané po zemi alebo neustlané postele. Márne by ste hľadali aj počmárané alebo „oťapkané“ steny. Na poriadok si veľmi potrpí a vedie k tomu aj ratolesti. Hry, pri ktorých sa môžu ufúľať, nemá rada. Uprednostňuje a podporuje deti v takých hrách, pri ktorých je možné udržať poriadok a nezašpinia sa.

Mama Panna je presvedčená, že vie najlepšie ako čo treba urobiť a nerada mení ňou zavedenú štruktúru a ustupuje zo svojich zásad. Niekedy by však deti určite potešilo a jej by neublížilo, keby im dovolila napríklad zostať hore aj pár minút po večierke alebo by mohli urobiť niečo neplánované. Tieto špeciálne „darčeky“ by si deti o to viac cenili.

Rada pre maminy Panny znie – Nebuďte také kritické! Deti treba prijať také aké sú, aj keď majú ďaleko od dokonalosti a občas sa dá prehliadnuť s pokojom aj organické mlieko vyliate na podlahe či nohaviciach ratolesti. Nezabúdajte vyvažovať každú kritiku komplimentom. Aj keď si potrpíte na to, aby vaše deti vyzerali vždy tip-top, prižmúrte občas aspoň jedno oko a prehliadnite nejakú tú nedokonalosť.

Napriek perfekcionizmu a prísnym pravidlám sú však mamy Panny nežné a deti cítia, že sú milované a ochraňované.


Foto: wikimedia commons
Zdroj: parents.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia