TIETO detské mená budú POPULÁRNE v najbližších rokoch: Vybrali by ste ich pre SVOJE bábätko?

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: Pexels
2023-08-04 11:00:00 |

Výber mena pre bábätko je pre mnohých rodičov zdĺhavým procesom. Každý má svoje vlastné kritéria, na základe ktorých sa rozhoduje. Niekedy však rozhodujú aj trendy, ktoré vládnu vo svete. Viete, ktoré mená by mali byť v najbližších rokoch populárne?

Aby sme zistili, ktoré detské mená to budú, na pomoc sme si prizvali umelú inteligenciu, ktorej sme sa opýtali na jej názor. Zaujímali nás svetové, ale aj slovenské mená a taktiež sme sa zaujímali o netradičné a netypické mená. Ako tento prieskum vďaka ChatGPT dopadol?

Svetové mená môžete použiť aj na Slovensku

Mnohí rodičia vyberajú pre svoje deti mená, ktoré nenájdete v slovenských kalendároch. Ako prvé sme sa preto umelej inteligencie opýtali na populárne svetové mená. Tu je zoznam 10 z nich:

  1. Liam
  2. Olivia
  3. Noah
  4. Emma
  5. Mateo
  6. Isabella
  7. Oliver
  8. Ava
  9. Lucas
  10. Sophia

 Mnohé z nich by ste bez problémov mohli použiť aj u nás, pretože sú naozaj krásne.

A čo slovenské mená?

Klasika je klasika. Ak uprednostňujete typické slovenské mená, možno si vyberiete skôr z tohto zoznamu. Podľa ChatGPT budú v najbližších rokoch populárne práve tieto:

  1. Adam
  2. Ema
  3. Jakub
  4. Sofia
  5. Martin
  6. Laura
  7. Filip
  8. Nina
  9. Samuel
  10. Natália

Určite poznáte vo svojom okolí minimálne jednu osobu s týmto menom. Aj v súčasnosti sú pomerne obľúbené a vyberajú si ich mnohí rodičia, ktorí očakajú prírastok do rodiny.

Trúfli by ste si aj na niečo netradičné?

Nakoniec sme chceli poznať predpovede na netypické a trochu netradičné mená. Umelá inteligencia nesklamala ani v tomto smere a ponúkla nám na výber až 15 rôznych mien, ktoré sú inšpirované prírodou, kultúrou alebo sú jednoducho vymyslené. Dali by ste svojmu bábätku aj niektoré z týchto mien?

  1. Aria
  2. Bodhi
  3. Ember
  4. Zephyr
  5. Luna
  6. Kairo
  7. Orla
  8. Zara
  9. Zenon
  10. Elara
  11. Jaxon
  12. Nyx
  13. Osiris
  14. Xena
  15. Zev

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/Andrea Šípošová
Zdroj: ChatGPT

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia