TOTO sú najlepšie a najhoršie maminy podľa znamenia! Kde ste sa v rebríčku umiestnili vy?

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2024-02-27 15:00:00 |

Každá žena so srdcom na správnom mieste miluje svoje dieťa najviac na svete a dala by mu všetko, čo je v jej silách. Podľa charakteristických čŕt jednotlivých znamení zverokruhu sú ale predsa len niektoré z nás milšie, obetavejšie, trpezlivejšie… A iné naopak, podráždenejšie či výbušnejšie. Aká matka ste podľa znamenia zverokruhu vy?

12. Lev

Na úplnom chvoste skončili ženy narodené v znamení Leva. Je pre nich značné, že milujú svoj poriadok a pokoj. Pri malých deťoch je však takáto idylka nereálna, z čoho im stoja vlasy dupkom, sú nonstop nervózne a krik je ich druhé meno. Aj keď by sa rady prekonali, väčšinou to nejde.

11. Vodnár  

Vodnárky nie sú úplne empatické a chápavé, napriek tomu, že im um rozhodne nechýba. Vedia však porozumieť skôr zložitejším veciam, ktoré malé deti ešte nepotrebujú a nezaujímajú ich. Najradšej by boli, keby hneď vyrástli a správali by sa už ako dospeláci. Vo výchove sa snažia, no stále sa im niečo nedarí.

10. Škorpión

Aj Škorpiónky sa radia k horšej skupine mamičiek. Svoje emócie nedokážu držať na uzde, čo často ústi do hádok s partnerom, kedy nepozerajú ani na to, že sú pri nich deti. Ženy narodené v tomto znamení milujú energický život, čo sa nezmení ani po pôrode. Detský plač a plienky by hneď vymenili za dobrú žúrku v meste. 

9. Panna

Panna nepatrí k osobám, ktoré by vedeli nejako extra prejavovať lásku. Týka sa to nielen partnera, ale aj dieťaťa. Hoci je zodpovedná a rada s ním trávi čas, hrá sa s ním či učí, no mojkanie nie je nič pre ňu rovnako ako slovné vyznanie ľúbim ťa.

8. Strelec

Ženy v znamení Strelca si z výchovy ťažkú hlavu vôbec nerobia. Keďže nie sú veľmi trpezlivé, vybuchnú hneď, keď dieťa niečomu nerozumie. Nerobí im teda problém zvyšovať hlas, aby mali pokoj. Rodinný život nie je úplne pre ne, a tak dieťa niekedy považujú za obetu. To ale neznamená, že ho v hĺbke srdca nemilujú.

7. Rak 

Račice tiež neboli úplne stvorené na materstvo. Aby boli dieťaťu vždy nablízku, musia sa premáhať. Neznášajú plač a pocit, keď svojmu dieťaťu nevedia pomôcť. Na prvý pohľad sa môže zdať, že starostlivosť im ide ako po masle, ale je to len preto, že majú na všetko svojich ľudí. Ich silnou stránkou je zmysel pre humor, vďaka čomu svoje deti vedia rozosmiať, ale aj naučiť novým veciam.

6. Váhy

Váhy vedia byť dokonalými matkami, no nie vždy, iba vtedy, keď sa im chce. V tých menej svetlých chvíľach odovzdávajú starostlivosť o dieťa na plecia partnera alebo rodičov. Keďže sú náladové, ich povahu najlepšie znášajú deti, ktoré nie sú až tak náročné.

5. Býk

Ženy narodené v znamení Býka si síce s deťmi vedia hravo poradiť, no aj im dokážu rupnúť nervy. Aby si od nich na chvíľu oddýchli, dovolia im tiež veci, ktoré sú pre ne inokedy tabu, ako napríklad televízia či tablet. Lásku kladú na prvé miesto a celým srdcom ju odovzdávajú i svojim ratolestiam a partnerovi, s ktorým sa im snažia byť vzorom.

4. Kozorožec

Mamičky narodené od 22. decembra do 20. januára patria k tým najoddanejším a najmilujúcejším. Vo výchove kladú dôraz na eleganciu a varenie zdravých jedál. Nočné vstávanie je síce pre ne nočnou morou a privádza ich do šialenstva, no určite to nie je vec, ktorá by krivila ich charakter.

3. Blíženci

Prvú trojku otvára znamenie, pre ktoré sú príznačné dve tváre. To ale nemení nič na tom, že tieto mamičky si so svojimi deťmi vedia vytvoriť poriadne dôverné puto. Ich láska prenáša hory a presahuje hranice chápania. Vďaka tomu, že sú veľmi zvedavé, učia svoje deti spoznávať veľa nových vecí.

2. Baran

V rebríčku najlepších mamičiek patrí strieborná priečka tým, ktoré sú narodené v znamení Barana. Detí odmalička učia k úprimnosti, nakoľko je klamstvo tabu i pre ne samotné. Rovnako to platí aj o nude, ktorá v ich živote nemá žiadne miesto. Deti tak majú vždy o zábavu postarané.

1. Ryby

Pomyselnú zlatú medailu dostávajú mamičky Ryby, ktoré sa pre svoje deti dokážu obetovať úplne najviac. Navyše sú obdarené veľkou empatiou a vedia pozorne počúvať. Namiesto karhania volia láskavé vysvetlenia a namiesto bitky tie správne slová a nehu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/S

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia