Narodenie princa oslávili sadením stromčekov

Narodenie princa oslávili sadením
Ilustračné foto
Zdroj: bored panda.com
2016-03-18 13:30:59 |

Kde? V Bhutáne. A koľko ich bolo? Nie desať, ale 108-tisíc! I keď je Bhután malé a chudobné kráľovstvo, hovorí sa o ňom ako o najekologickejšej krajine na svete.

Množstvo stromov bude pripomínať narodenie prvého kráľovského dieťaťa jeho veličenstva kráľa Džigmu Khesara Namgjala Wangčhuga a kráľovnej Džetsun Pema. „V budhizme veríme, že strom je poskytovateľ všetkých foriem života,” povedal Tenzin Lekphell k dobrovoľníckej iniciatíve a vysvetlil, že „každý stromček podporí modlitby a priania od osoby, ktorá ho vysadila.“ Strom symbolizuje v Bhutáne dlhovekosť, zdravie, krásu a súcit.


Prečítajte si: Princ Oscar akoby sestričke Estelle z oka vypadol


Vlani sa krajina, ktorej ústava stanovuje, že 60 percent pôdy musí zostať za každých okolností zalesnenej, zapísala do Guinessovej knihy rekordov. S čím? No predsa s ekologickou iniciatívou. Dobrovoľníci vysadili vtedy za jednu jedinú hodinu takmer 50-tisíc stromčekov.

V tomto maličkom himalájskom kráľovstve je sadenie stromčekov a starostlivosť o všetko živé úplnou samozrejmosťou. Vnútorný pokoj si ľudia cenia viac ako materiálne veci a žijú v súlade s prírodou.

 Keby sme si vedeli takto vážiť životné prostredie všade, nemuseli by sme riešiť skleníkové plyny, globálne otepľovanie a podobne. Blížiaca sa jar môže byť výzvou pre každého z nás – stačí kúpiť stromček, zobrať deti a ukázať im, že aj toto je jedna z ciest, ako si zlepšiť životné prostredie a urobiť niečo pre svet....

Mohlo by vás tiež zaujať:

Nenechajte si ujsť: Princ Charles ako rozkošné batoľa

Princ William zobral rodinku na prvú lyžovačku

Fotogaléria


Foto: sita.sk, bored panda.com
Zdroj: az, bored panda.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia