Ako „zhypnotizovať“ bábätko... alebo ako sa mu dostať do mozgu

Ako „zhypnotizovať“ bábätko... alebo
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2015-09-05 00:01:30 |

Bla bla bla bla bla... Asi toto vníma bábätko vo videu, ktoré síce nerozumie ani slovo, ale je úplne ponorené v komunikácii pozorovaním očí a výrazu tváre dospelého človeka.

Tešíte sa už na to, keď vaše bábätko trochu podrastie, aby ste konečne mohli spolu komunikovať? Tak nečakajte a začnite hneď. Ak chcete drobčekovi uľahčiť život, prihovárajte sa mu už od narodenia. V prvých týždňoch sa snažte nebyť od jeho tváričky ďalej ako 30 centimetrov, teda v jeho „zornom poli“, inak uvidí iba machuľu. To, že reakcie sa dočkáte až o niekoľko mesiacov, nie je podstatné. Môžete si však byť istí, že to, čo zasejete, raz zožnete v podobe šikovného komunikatívneho dieťaťa.

Pozrite sa na toto úžasné video, na ktorom dievčatko fascinovane sleduje každý výraz tváre rozprávajúceho otecka. Mimika, úsmevy, tón hlasu, reč očí ... toto všetko dieťa vníma, aj keď zatiaľ má z toho jeden veľký „guláš“. Experti však tvrdia, že každý takýto kontakt zanecháva v detskej mysli hlboký dojem a v budúcnosti prinesie ovocie.

 

 

Prečítajte si tiež:

Rozkošná cesta dieťaťa od narodenia

Bľabotanie s novorodencami je dôležité pre rozvoj reči


Foto: youtube.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia