Vyberte meno dieťatku (Beáta)

Vyberte meno dieťatku (Beáta)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-06-28 10:30:28 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa?

Ženské meno Beáta má latinský pôvod a význam mena je "blažená, šťastná". Nositeľky tohto dnes menej zaužívaného mena oslovujeme Bea, Beátka.

Beáty zvyčajne skrývajú svoje pocity a názory. Rady si v nich najprv urobia poriadok, až potom s nimi vyjdú na povrch. Ak sa niekomu podarí zasiahnuť ich na citlivom mieste, vzbĺknu a rozhoria sa ako oheň. Veľmi rady ovládajú svoje okolie. Nerobia to však otvorene, tejto úlohy sa chopia až vtedy, ak sú si stopercentne isté svojou pravdou.

Ženská intuícia im napovie, ako konať v rôznych situáciách. Majú nos na riešenie sporov a problémov. Bývajú spravodlivými sudkyňami, ktoré si vypočujú obe stránky a priklonia sa k tej, ktorá má pravdu. Sú tiež skvelými hostiteľkami a gazdinkami. Svojho partnera si Beáty vyberajú veľmi pozorne. Uvedomujú si, že je to prakticky jediný človek, ktorý pozná ich slabé stránky a môže ich raniť. Nikto nesklame ich dôveru dvakrát.

Ich obľúbené farby sú oranžová a zelená, ochranné rastliny čakanka a saturejka, ochranné kamene jaspis a nefrit.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia