Maminy, nechajte si prášky z Rakúska doniesť domov

Maminy, nechajte si prášky
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-06-20 00:30:51 |

Sú naozaj prášky na pranie v Rakúsku kvalitnejšie ako tie, ktoré kúpime u nás? Ak to chcete vyskúšať, nemusíte cestovať k „susedom“, ale nechať si ich doručiť pohodlne domov.

Slovenské prášky majú nižšiu koncentráciu

„Jedným z rozdielov, prečo sa slovenské produkty sa od tých rakúskych odlišujú, je koncentrácia pracích prostriedkov“, hovorí Michal Hošták z drogerka.sk. Tvrdí, že ak používate na pranie výrobok kúpený na slovenskom trhu, musíte ho použiť oveľa viac, lebo je menej koncentrovaný. Zároveň, ak chcete docieliť vyššiu bielosť alebo odstrániť škvrny, je rovnako potrebné zvýšiť dávkovanie pracieho prášku. Väčšia dávka prášku však nemusí vždy vyprať lepšie, závisí to totiž aj od tvrdosti vody. Dôležité je preto sledovať odporúčané dávkovanie na obale.

 

Rôzny pôvod výroby rovnakých značiek?

Pracie prášky, ktoré sú dodávané do Rakúska, sú vyrábané pre západný trh v Nemecku a sú prispôsobené potrebám spotrebiteľov čo sa týka kvality, ceny a koncentrácie. Prostriedky, ktoré sa dovážajú na Slovensko, sú určené na slovenský, český, poľský a maďarský trh, a preto je ich koncentrácia a vôňa často odlišná.

 

Dovoz priamo domov

Maminy, chceli by ste odskúšať, či je pranie v práškoch kúpených v Rakúsku naozaj ekonomickejšie alebo ich občas používate, no nemáte možnosť vycestovať hocikedy do Rakúska a tak sa musíte uspokojiť s tým, čo nájdete na našom trhu? Nemusíte, hovorí Hošták. „Aj na Slovensku je už alternatíva pre ľudí, ktorí chcú kvalitu a nemajú možnosť vycestovať za ňou do Rakúska. Sú ňou internetové obchody, ktoré majú v ponuke rakúske pracie prostriedky a dovezú vám ich priamo domov,“ vysvetľuje zakladateľ internetového obchodu drogerka.sk. Aj to je spôsob, ktorým ušetríte čas a aj vynášanie ťažkých pracích práškov a ostatných produktov do vašej domácnosti.

 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia