Vyberte meno dieťatku (Želmíra)

Vyberte meno dieťatku (Želmíra)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-05-23 10:30:30 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa?

Ženské meno Želmíra má južnoslovanský pôvod a význam mena je "tá, ktorá si želá mier". Nositeľky na Slovensku ojedinelého krstného mena Želmíra oslovujeme Žela, Želka, Mirka.

 Ak s niečím nesúhlasia, dávajú to ostro najavo. Želmíry bývajú zásadové a tvrdohlavé. Neúspechy ich rozhodne nezastavia. Zvyčajne sú to výborné študentky. Obľubujú klasické štúdium a priťahujú ich povolania, v ktorých treba odovzdávať veľa zo seba, ako napríklad povolanie ošetrovateľky. Majú v sebe prirodzenú mravnosť, ktorá sa prejaví v rozhodujúcich chvíľach.

Želmíry sú vitálne a majú pevné zdravie. Mali by viac dôverovať svojej intuícii. Stravou by si mali dopĺňať najmä draslík.

Ovplyvňuje ich planéta Merkúr. Rastlinný totem týchto žien je ľalia, symbol krásy a čistoty. Ich šťastné farby sú oranžová, modrá, hnedá. Ochranné rastliny čakanka, fenikel, palina, ochranné kamene jaspis a zafír.

Knihovníčka, bibliografka a jazykovedkyňa ŽELMÍRA GAŠPARÍKOVÁ (1901-1966), maliarka ŽELMÍRA DUCHAJOVÁ-ŠVEHLOVÁ (1880-1955) i nevidiaca novinárka ŽELMÍRA ZEMČÁKOVÁ - to je len niekoľko žien s menom, pripadajúcim na 23. mája.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia