Vyberte meno dieťatku (Zina)

Vyberte meno dieťatku (Zina)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-05-21 10:34:52 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa?

Ženské meno Zina má grécky pôvod a jeho význam je "dobrá", "priateľská". Nositeľky tohto na slovenskom území ojedinelého mena oslovujeme Zinka, Zinuška, Zinočka.

Tieto ženy sú najmä ľudské a prosociálne. Ak sa stretnete so Zinami, rozhodne sa s nimi nikdy nebudete nudiť. Majú sklon k ľahkomyseľnosti, čo im môže spôsobiť isté problémy. Ziny zvládajú štúdium s prehľadom. Priťahujú ich povolania, v ktorých sa možno presadiť a skrýva sa v nich aj isté riziko. Cítia sa dobre v oblasti obchodu, alebo napríklad vo svete reklamy.

Zdravie majú priemerné. Ziny by sa mali vyhýbať prepracovanosti, prospeje im pravidelné cvičenie, prechádzky a strava bohatá na železo.

Ovplyvňujú ich planéty Jupiter a Neptún. Šťastné farby Ziniek sú svetlozelená, biela a žltá. Ochranné rastliny skorocel, túžobník, ochranné kamene akvamarín a rubín.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia