Vyberte meno dieťatku (Gizela)

Vyberte meno dieťatku (Gizela)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-05-17 10:30:42 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa?

Ženské meno Gizela má nemecký pôvod a znamená "malá rastlina, ušľachtilé dieťa". Nositeľky tohto mena oslovujeme Gizka, Gizelka, Gizuška.

 Gizely sú precitlivené a veľmi emotívne. Všetko sa ich dotýka, sú vnímavé na čaro života a majú vrodený zmysel pre poéziu, krásu a eleganciu. Majú však aj sklon byť trochu lenivé, reagovať ledabolo a všetko odkladať na zajtra. Podobne ako ich totemová rastlina orchidea sú to skleníkové kvety, aj ony potrebujú teplo a slnko.

Tieto ženy sú veľmi introvertné, cítia sa dobre iba vo svojom vlastnom svete. V ňom snívajú o klenotoch, lebo sú veľmi koketné, o palácoch, lebo obľubujú prepych a o očarujúcich princoch, keďže sú väčšmi sentimentálne ako zmyselné. Gizely sú aj vlastnícke a na život hľadia cez malé okienko a žijú si vo svojom imaginárnom svete. To ich vedie k takmer k ustavičným a často mimovoľným klamstvám. Takže Gizelám treba veľmi skoro vštepiť zmysel pre zodpovednosť. Inak by svoj úžasný šarm mohli využívať na to, aby sa vyhýbali styku s realitou. Sú pomerne krehké. K množstvu psychických porúch sa pridáva určitá ochabnutosť. Tieto ženy si musia dávať pozor na črevá, ktoré sa im ľahko podráždia.

Ovplyvňuje ich planéta Merkúr. Ich šťastné farby sú modrá, sivá a červená. Ochranné rastliny petržlen a rasca, ochranné kamene achát, sardonyx a citrín.

Mali by sa venovať plávaniu, jesť veľa mliečnych výrobkov, stravou by si mali dopĺňať najmä vitamín C. 

Uhorská kráľovná, blahoslavená GIZELA, pochádzajúca z Bavorska, manželka prvého uhorského kráľa Štefana. S ním spolupracovala na pokresťančení Maďarov, zakladala kostoly a kláštory. Populárna slovenská speváčka GIZELA OŇOVÁ, dramaturgička, filmová historička, teatrologička a prekladateľka GIZELA MIHÁLIKOVÁ, popredná speváčka a herečka, ktorá účinkovala v okolo 120 divadelných postavách, ale aj vo filme, televízii a v rozhlase GIZELA VECLOVÁ - tieto i ďalšie ženy s týmto menom majú sviatok 17. mája.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia