Vyberte meno dieťatku (Svetozár)

Vyberte meno dieťatku (Svetozár)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-05-16 10:30:05 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aký je dnešný oslávenec?

Mužské meno Svetozár má slovanský pôvod a jeho význam je "žiariaci". Nositeľov tohto na Slovensku ojedinelého mena oslovujeme Sveťo, Sveťko.

Svetozárovia sú značne emotívni a s niektorými ľuďmi nevychádzajú ľahko. Zdajú sa byť trochu leniví, v skutočnosti iba čakajú na vhodnú chvíľu, kedy konať. Majú v sebe veľa neodolateľného šarmu a vystavujú sa na obdiv ako ich totemové zviera páv. Títo muži majú aj úžasnú intuíciu, často sa hrajú na prorokov. Keď Sveťovia vyrazia do života, zdarne ním kráčajú a takmer všetko im vychádza. Majú obdivuhodnú vitalitu, ale potrebujú veľa spánku. Takisto si musia dávať pozor na to, čo jedia a mali by obmedziť pitie kávy.

Ovplyvňuje ich planéta Mars. Ich šťastnými farbami sú červená a fialová. Ochranné rastliny púpava, cesnak, rozmarín, ochranné kamene diamant a ametyst.

K nositeľom tohto mena patria napríklad literárny vedec, publicista, redaktor, básnik, prozaik, literárny kritik a právnik SVETOZÁR HURBAN VAJANSKÝ, hudobný skladateľ, zberateľ ľudových piesní SVETOZÁR STRAČINA, akademický sochár, maliar SVETOZÁR ILAVSKÝ, vysokoškolský pedagóg, politológ, spisovateľ literatúry faktu SVETOZÁR KRNO, dramaturg a divadelný režisér SVETOZÁR SPRUŠANSKÝ i akademický maliar, grafik a ilustrátor SVETOZÁR MYDLO, ktorý zomrel 29. novembra 2014 .


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia