Bratislava pre všetkých už tento víkend

Bratislava pre všetkých už
Ilustračné foto
Zdroj: wikimedia commons.com
2015-04-23 17:30:23 |

Múzeá, galérie či zoologická záhrada v Bratislave budú počas víkendu zadarmo. Hlavné mesto ich brány bezplatne otvorí už po 12-ty krát v rámci Dní otvorených dverí samosprávy.

Predĺžený víkend plný osláv je pripomienkou historických výsad metropoly. Možnosť navštíviť rôzne zariadenia či povoziť sa loďou po Dunaji, využíva každoročne viac ako 150-tisíc ľudí.

Mestské brány budú symbolicky odpečatené v sobotu o 10:00 pod Michalskou bránou, čím sa zároveň otvorí tohtoročná turistická sezóna. Nemajte obavy, ak zoberiete do mesta deti, určite sa zabavia. Napríklad v sobotu od 10:00 do 17:00 bude práve im patriť Hlavné námestie, kde ich čakajú tvorivé dielne, ukážky prác detí zo Základných umeleckých škôl, centier voľného času, rôzne vystúpenia a súťaže. Na Primaciálnom námestí si môžu od 10:30 do 16:00 malí aj veľkí splniť jeden z typických detských snov – posedieť si v smetiarskom aute, dozvedieť sa čo-to o jeho fungovaní, ako aj o triedení odpadu vďaka programu Ahoj, zberné vozidlo!


TIP na víkend: Bratislava zadarmo a čokoláda na každom kroku


Snáď každé dieťa miluje zoologickú záhradu, do ktorej bude počas Dní otvorených dverí voľný vstup v sobotu aj v nedeľu od 9:00 do 18:00. Zaujímavý je nielen Dino park, ale aj množstvo zvierat a atrakcií. Od začiatku roka pribudlo do ZOO viacero mláďatiek, napríklad kozy kamerunskej, baranček ovce domácej, osem mláďat diviaka lesného, dve mláďatá labute čiernej, samček lamy krotkej aj lemura.

Ak sa chcete povoziť po Dunaji, zabezpečte si lístky vopred. Pripravených je päť plavieb a na každú vydá samospráva po 200 lístkov. K dispozícii sú v mestskom divadle, priamo pred plavbou bude ťažké ich zohnať.

Zadarmo sa dostanete aj do Kaplnky svätého Jakuba, do mestského múzea, galérie, plavárne či na klzisko.

Bezplatné vstupy a atraktívny program znamenajú aj nápor na parkoviská, preto je často lepšie využiť verejnú dopravu. Na viacerých linkách premávajú posilnené spoje. Lístky na MHD si treba kúpiť, doprava bezplatná nie je. Pre milovníkov historickej dopravy budú v čase od 10:00 do 17:00 bezplatne premávať historické električky.

Podrobný program Dní otvorených dverí nájdete na:  http://www.bratislava.sk/kalendar/VismoOnline_ActionScripts/File.ashx?id_org=700021&id_dokumenty=4200
 

Fotogaléria


Foto: zoobratislava
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia