Vyberte meno dieťatku (Tamara)

Vyberte meno dieťatku (Tamara)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-01-26 10:15:08 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa Tamara?

Ženské meno Tamara má hebrejský pôvod a v preklade znamená "datľová palma". Nositeľky tohto na Slovensku menej zaužívaného mena oslovujeme Tamka, Tamarka. Na prvý pohľad pôsobia Tamary, ktoré oslavujú meniny 26. januára, ako flegmatičky. Neznamená to však, že by neboli aktívne, konajú však s rozvahou. Sú pritom solídne, seriózne a pôvabné. Nositeľky mena Tamara horlivo študujú, či už ide o filozofiu alebo ekonómiu. V zamestnaní sú trochu pomalšie, ale len preto, aby sa mohli zaoberať každým detailom. Veľmi často život zasvätia práci.

Sú priemerne životaschopné, mali by sa vyhýbať ťažkým jedlám. Tamarky ovplyvňuje planéta Merkúr, ich obľúbené farby sú pomarančová, zelená a biela, ochranné rastliny čakanka a saturejka, ochranné kamene jaspis, nefrit a zafír. Ich totemovým živočíchom je ropucha.

Slovenská maliarka TAMARA KLIMOVÁ (1922-2004), americká maliarka poľského pôvodu TAMARA DE LEMPICKA, významná gruzínska panovníčka z 12. a 13. storočia TAMARA, súčasná ruská maliarka TAMARA NESTEROVOVÁ, speváčka, národná umelkyňa Gruzínska, aj Ruskej federácie TAMARA GVERDCITELIOVÁ, jedna z najlepších krasokorčuliarskych tréneriek TAMARA MOSKVINOVÁ, bývalá americká lyžiarka, ktorá ako prvá Američanka zvíťazila v roku 1983 vo Svetovom pohári TAMARA McKINNEY - to je len niekoľko žien nosiacich meno, pripadajúce v slovenskom kalendári na 26. januára.

Rovnaký názov - TAMARA - dostal ešte v bývalej Československej ľudovej armáde (ČSĽA) tretí typ rádiotechnického pasívneho systému (predchádzajúce dva sa nazývali - Kopáč a Ramona). Rádiotechnický pasívny systém sa vyvíjal nielen pre potreby ČSĽA, ale pre celú Varšavskú zmluvu ako prostriedok na rádiotechnický prieskum pre najvyššie stupne velenia.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia