Vyberte meno dieťatku (Albína)

Vyberte meno dieťatku (Albína)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-12-16 10:45:53 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa Albína?

Ženské meno Albína má latinský pôvod a v preklade znamená "biela". S Albínkami sa na Slovensku stretávame ojedinele.

Silná emotívnosť týchto žien spôsobuje, že sú precitlivené a len ťažko nachádzajú rovnováhu. Albíny často prejavujú v profesionálnom zameraní nerozhodnosť. Väčšinou sa s radosťou starajú o rodinu. Od detstva prejavujú oddanosť ľuďom, s ktorými bývajú v spoločnej domácnosti. Albínky sú dokonalé gazdinky, ak sú k tomu odmalička vedené.

Sú pomerne životaschopné, vyskytnúť sa u nich môžu problémy s obličkami. Mali by konzumovať veľa jabĺk, pomarančov, citrónov a hrozna.

Ovplyvňujú ich planéty Saturn a Urán. Ich šťastné farby sú tmavomodrá a zelená. Ochranné rastliny medovka a baza, ochranné kamene ametyst, achát a perla.

Česká filozofka a matematička ALBÍNA DRATVOVÁ (1892-1969), ktorá bola jednou z prvých habilitovaných žien na pražskej prírodovedeckej fakulte, patrila  medzi nositeľky mena zo 16. decembra.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia