Vyberte meno dieťatku (Ivica)

Vyberte meno dieťatku (Ivica)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-12-15 10:30:49 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa Ivica?

Ženské meno Ivica je južnoslovanskou podobou mena Ivana a v preklade znamená "Boh je milostivý". Nositeľky tohto na Slovensku menej zaužívaného mena oslovujeme Ivka, Ivda, Iva.

Ivice sú plaché, objektívne a schopné úplne sa obetovať. Ak majú splniť určité poslanie, sú zodpovedné, vnímavé a sebaisté. Ivice sa vyznačujú silnou emotívnosťou. Nervozita týchto žien je niekedy veľká, ale konfliktom sa usilujú vyhýbať. Môžeme sa s nimi stretnúť napríklad pri povolaní ošetrovateľky. Dobre odolávajú únave i preťaženosti.

Ovplyvňujú ich planéty Urán a Saturn. Ich šťastné farby sú sivá a modrá. Ochranná rastlina medovka, ochranné kamene jaspis a perla.

Spisovateľka, autorka rozhlasových hier, prozaických diel i poézie IVICA RUTTKAYOVÁ, sklárska výtvarníčka IVICA MARKOVIČOVÁ, patria medzi ženy s týmto menom.

V Chorvátsku i Srbsku dávajú rodičia meno IVICA - chlapcom. Zo známych nositeľov tohto mena môžeme spomenúť napríklad chorvátskeho lyžiara (alpské lyžovanie) IVICU KOSTELIČA, i chorvátskeho profesionálneho futbalistu IVICU OLIČA.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia