Vyberte meno dieťatku (Hedviga)

Vyberte meno dieťatku (Hedviga)
Ilustračné foto
Zdroj: pixabay.com
2014-10-17 09:01:46 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aké sú dnešné oslávenkyne Hedvigy?

Ženské meno Hedviga má germánsky pôvod a znamená "víťaziaca v boji". Nositeľky tohto zriedkavého krstného mena oslovujeme Hedka, Heduška, Heda a meniny oslavujú 17. októbra.

Tieto sympatické dievčatá a dámy nikde nenachádzajú pokoj. Hedvigy sú temperamentné a pôsobia sebavedome. Keď ich štúdium zaujme, výsledok je výborný. Ak nie, nájdu si zavčasu povolanie, ktoré nie je jednotvárne a stále sa v ňom niečo deje. V ich prítomnosti sa nemožno nudiť, sú skvelé spoločníčky. Problémy môžu mať so spánkom.

Hedvigy ovplyvňuje planéta Venuša. Ich šťastné farby sú zelená, biela a žltá. Ochranné rastliny myší chvost, fialka a rebarbora, ochranné kamene achát, zafír a opál.

Na Slovensku sa najznámejšou HEDVIGOU pravdepodobne stala v tom čase 23-ročná študentka Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre HEDVIGA M., ktorú 25. augusta 2006 v parku cestou na fakultu údajne prepadli dvaja holohlaví mladíci a zbili za to, že telefonovala po maďarsky. Polícia vyšetrovanie útoku ukončila 11. septembra 2006 so záverom, že skutok sa nestal. Od 14. mája 2007 je stíhaná pre krivú výpoveď a krivú prísahu. Prokurátor Generálnej prokuratúry SR podal obžalobu na Hedvigu Ž. M. 2. apríla 2014. Slovenská dizajnérka HEDVIGA HAMŽÍKOVÁ, ktorá nazbierala niekoľko prestížnych cien, napríklad aj Worldstar Award for Packaging v USA, Národnú cenu za obal na brandy v Prahe (ČR) i ďalšie, ako i spisovateľka, členka Klubu slovenských spisovateliek Femina HEDVIGA KRAMÁROVÁ - tieto i ďalšie HEDVIGY majú sviatok 17. októbra.


Foto: pixabay.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia