Vyberte meno dieťatku (Václav)

Vyberte meno dieťatku (Václav)
Ilustračné foto
Zdroj: pixabay.com
2014-09-28 09:00:35 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aký je dnešný oslávenec Václav?

Toto meno má slovanský pôvod a znamená "viac slávny". Na Slovensku nie je až také časté ako v susednej Českej republike. Muži s týmto menom sú dosť ťažko pochopiteľní, nepokojní, nepredvídateľní a svojskí, no charakterizuje ich odvaha. Václav priťahuje k sebe osobnosti. Nedá sa povedať, že je vyslovený dobrák, ale nie je ani zlý. Má vyhranenú životnú filozofiu a patrí k hĺbavým typom ľudí. Je životaschopný, dokáže sa obracať v každej situácii, no je takmer nečitateľný. Dokáže prekvapiť milo, ale tiež zradiť.

V láske je Václav priamočiary. Keď sa zaľúbi a láska je opätovaná, je verným partnerom. V kariére sa dopracuje k úspechu, no bude na to potrebovať čas. Ideálne sú povolania, v ktorých sa rozvinú jeho umelecké sklony.

Na Václavov má vplyv planéta Mars. Mali by konzumovať veľa cesnaku, rýb a z ovocia im prospievajú čerešne. Ich šťastné farby sú červenátmavomodrá. Ochranné rastliny puškvorec, bazalka, ochranné kamene rubín a diamant.

Na Slovensku k známym nositeľom tohto mena patrí riaditeľ RTVS Václav Mika či hokejový útočník a neskôr tréner Václav Nedomanský, ktorý si jeseň života užíva v Kalifornii. Omnoho viac u nás známych Václavov je jednoznačne z Čiech – stačí spomenúť exprezidentov Václava Havla či Václava Klausa.


Foto: pixabay.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia