Facebook odmieta fotky hospitalizovaných bábätiek

Facebook odmieta fotky hospitalizovaných
Hudson Bond
Zdroj: facebook.com/hudson´s heart
2014-09-14 12:01:43 |

Prevádzkovateľom Facebooku sa nepáči, keď rodičia zverejňujú na tejto sieti fotky bábätiek v nemocnici. Považujú ich za desivé.

Nepríjemné chvíle zažil Kevin Bond, otec malého Hudsona, ktorý sa narodil v lete s diagnózou kardiomyopatia neznámeho pôvodu. Keď lekári rodičom oznámili, že drobček bude potrebovať nové srdce, neváhali a rozhodli sa získať peniaze na zdravotnú starostlivosť o synčeka aj prostredníctvom stránky „Hudson´s Heart“ na Facebooku. Na stránke otec zdieľal fotky bábätka v nemocnici. Zverejnil aj snímky z otvorenej operácie Hudsonovho srdiečka, pri ktorej mu lekári zaviedli umelé srdce pumpujúce krv do ľavej komory ako dočasné opatrenie pred transplantáciou.

Tak, ako každý, kto chce osloviť širšie publikum, Kevin platil nevysoké sumy za stránku, no  4. septembra Facebook jeho 20-dolárový poplatok odmietol. Prevádzkovatelia to odôvodnili tým, že obrázky a videá, ktoré zverejňuje, sú „desivé, krvavé alebo senzačné a vyvolávajú negatívne reakcie tak ako fotky nehôd, dopravných nehôd, mŕtvych a zmrzačených tiel, duchov, zoombie, vlkolakov a upírov, ktoré tiež nie sú povolené.

 

 

„Naozaj ma to zabolelo. Je to môj syn, ja ho milujem. A keď niekto odmietne fotky môjho krásneho syna ležiaceho v nemocnici, ktorý potrebuje pomoc – veľmi ma to ponížilo,“ zareagoval na vyjadrenie Facebooku Kevin. Snažil sa skontaktovať aj s niekým zodpovedným za prevádzkovanie sociálnej siete, no nedostal žiadnu odpoveď. „Milujeme nášho syna, len sme chceli zdieľať jeho príbeh a zvyšovať povedomie o deťoch ako je on. Vidieť, že naša požiadavka bola zamietnutá, je veľmi ťažké, najmä vzhľadom na iné „odpadky“, ktoré na sieti vidíte,“ povedal sklamane.

 

Po medializácii prípadu hovorca siete Facebook vydal vyhlásenie, že sa stala chyba na ich strane a reklama bude opäť schválená. „Ospravedlňujeme sa za prípadné nepríjemnosti spôsobené rodine,“ uvádza sa v ňom. Kevin Bond však s týmto vyhlásením nie je spokojný. „Oni sa ospravedlnili za nepríjemnosti spôsobené mojej rodine. Nepríjemnosti však nikdy neboli problémom. Ublížili nám tým, že nášho krásneho syna porovnávali s rozobratými orgánmi, upírmi či zoombie,“ vysvetľuje.

Prevádzkovatelia siete svoj sľub už splnili a reklama je znovu povolená, no bolesť, ktorú spôsobili milujúcim rodičom, to nenahradí. Bábätko naďalej zostáva v detskej nemocnici a rodičia veria, že po transplantácii si ho budú môcť vziať domov. Držíme palce!

Fotogaléria


Foto: facebook/hudson´s heart
Zdroj: huffingtonpost.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia