Zametá s bábätkom ako s handrou

Zametá s bábätkom ako
Otec
2013-11-30 00:01:03 |

Blázon či bláznivo milujúci otec? Aj takáto otázka vám napadne pri sledovaní vtipného klipu herca Gavina McInnesa, ktorý v ňom dáva návod ako sa dá doma bojovať s malým dieťaťom.

Mnoho nových rodičov je v strese z toho, ako sa dotýkať či zaobchádzať s bábätkom, aby mu neublížili. Škótsko-kanadský spisovateľ, herec, komik a spoluzakladateľ časopisu Vice Gavin McInnes chce dokázať, že niekedy to s opatrnosťou pri malých deťoch preháňame. V krátkom klipe s názvom Ako bojovať s dieťaťom, predvádza pre niekoho neuveriteľné kúsky. Svojho desaťmesačného synčeka v plienke hádže do perín, škrtí ho či fúka mu do tváre, no zdá sa, že drobcovi sa toto zaobchádzanie naozaj páči.

Reakcie na video zavesené na youtube.com sú rôzne. Od tých, ktorí považujú takúto hru za hlúpu a nebezpečnú, až po tých, ktorí mu fandia a vnímajú ho ako úžasného otca. Za krátky čas sa k veselému klipu, ktorý je na prvý pohľad alarmujúci, vyjadrilo vyše dvoch miliónov ľudí.

Deti milujú aj drsné bláznenie

McInnes je skúseným rodičom, chlapča na videu je jeho tretím dieťaťom. „Bol by som nerád, keby mi sociálka chcela zobrať deti, ale inak nie som z ľudí, ktorých privádza toto video do šialenstva, znepokojený,“ reaguje. Na videu je jasne vidieť, že otec dohliada na podporu hlavičky a na to, aby mu pohybmi neublížil. Naopak, výsledkom boja je zranenie McInnesa, lebo jeho syn sa nedal a bojoval ako lev.  

„Toto je moja tretie dieťa,“  hovorí Mclnnes . „Pri prvom bábätku ste vydesení na smrť, máte ho v spálni a stále kontrolujete či dýcha, pri druhom dieťati idete pozrieť raz za čas, aby ste sa ubezpečili či je v poriadku. Pri treťom vám to už takmer nenapadne,“ opisuje. Ako tvrdí, búchanie, hádzanie, škrtenie či kopanie do zadku sa môže zdať na prvý pohľad hrozné, no dieťaťu to nijako neublíži a užíva si to. Mclnnes zoznamuje v klipe ďalších rodičov s tajnou zbraňou: „Achillovou pätou  malých detí je vietor.“ A na potvrdenie svojich slov začne fúkať chlapčekovi do tváre. Ako skvelý spôsob boja s bábätkom odporúča aj šteklenie.

 

Domáce bojovanie s deťmi je prospešné

Tých, ktorí sú z klipu zhrození, možno presvedčia výsledky vedeckých štúdií. Podľa nich sú domáce drsné bojovačky pre malé deti dobré. Zvyšujú ich sebadôveru a ochotu riskovať. Učia sa tiež ako zaobchádzať so svojim telom a sebaovládaniu. To sa im hodí neskôr pri komunikácii s ostatnými, takéto deti budú vraj empatickejšie a čestné.

„Mať deti je tá najlepšia vec, ktorá sa mi kedy stala,“  vyhlásil Mclnnes . „Všetci moji priatelia čakali až kým nebolo príliš neskoro alebo hovoria, že ešte nie sú pripravení, lebo mať deti je príliš drahé. No, je to také drahé, ako chcete, aby to bolo. Je to však tiež super zábava a je to naozaj jednoduché,“ pochvaľuje si úlohu rodiča a vyzýva ostatných, aby sa o svoje deti toľko nebáli. 


Foto: youtube
Zdroj: gmanetwork.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia