Päť trikov, ako mať krásne tehotenské fotky

Päť trikov, ako mať
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-02-22 00:45:07 |

Odfotiť sa s bruškom chce snáď každá mamina. Ak to správne načasujete a vyhnete sa zbytočným chybám, budú vás obdivovať ešte aj vnúčatá. Ako na to?

1. Počkajte, až bude bruško veľké, no nie príliš.

Chcete, aby vaše brucho bolo veľké a krásne, ale zároveň nechcete, aby bolo až príliš veľké, aby pózovanie a udržanie sa v jednej pozícii bolo pre vás príliš náročné? Profesionálni fotografi odporúčajú nechať to zhruba na 30. týždeň tehotenstva. To je čas, kedy je bruško už krásne guľaté, no ešte nie je až také ťažké, aby vám bránilo užiť si príjemné chvíle. Samozrejme, každé tehotenstvo a tehotenské bruško je iné, takže v prvom rade vsaďte na svoje pocity.

2. Dajte si záležať na pozadí.

Keď sa budete fotiť, myslite na to, čo je za vami. Vyhnite sa chaotickému pozadiu v obývačke či kúpeľni. Namiesto toho uprednostnite jednofarebnú pohovku alebo stenu, akoby ste boli vo fotoštúdiu.  Ideálne je vybrať sa von, napríklad do záhrady, do parku alebo k vode. Nič nepokazíte napríklad fotkou pri strome či sediac na brehu rieky.

3. Vypnite blesk.

Nádherné tehotenské fotky s atmosférou robia často profesionálni fotografi tak, že si žena stane pred otvorené dvere alebo okno, prípadne na miesto s dostatkom prirodzeného svetla. Ak sa fotíte vonku, vyhnite sa poludňajšiemu slnku. Najlepší čas je skoro ráno alebo zhruba dve hodiny pred západom slnka, keď sa svetlo doráža od vašich vlasov.

4. Oblečte si niečo elastické, resp. obtiahnuté.

Cieľom tehotenskej fotky je to, aby bolo pekne vidno bruško. Elastické oblečenie najlepšie ukáže vaše nové krivky. Nikdy si neobliekajte na fotenie klasické tehotenské veci, ktorých cieľom je cítiť sa pohodlne. Vynechajte veľa vzorov, kvety a množstvo farieb, ktoré upútajú na seba príliš veľa pozornosti. Ak sa chcete pozerať na tieto fotky aj o desať či dvadsať rokov, určite budú vyzerať lepšie tie decentnejšie. Dajte si pozor na príliš svetlé aj príliš tmavé farby, ideálne sú neutrálne, ktoré sú nadčasové. Prípadne vynechajte klasické oblečenie úplne a použite napríklad záclony, do ktorých sa zabalíte. Robia to aj profesionáli.

5. Vyberte si dobrého fotografa.

Nie, neradíme vám profesionála, aj keď, samozrejme, profesionálne fotky vás s najväčšou pravdepodobnosťou nesklamú. Dôležité je, aby vás fotila osoba, pri ktorej dokážete byť uvoľnená, bude vám pohodlne a príjemne. Ak váš manžel na takéto veci nie je, poproste o fotenie radšej kamarátku, sestru a podobne. 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia