Tehotenské telo je nádherné, zmyselné a sexi

Tehotenské telo je nádherné,
Ilustračné foto
2014-11-10 13:30:12 |

Londýnska fotografka Sandi Ford sa rozhodla ukázať všetkým „zmyselnú, sexi, atraktívnu a elegantnú“ stránku tehotenstva cez nádherné fotografie nastávajúcich mám.

"Chcem, aby sa ľudia pozreli na fotky žien, ktoré sú hrdé na svoje meniace sa telo. Vytvára sa v nich predsa zázrak života,“ hovorí Sandi. Prostredníctvom fotiek tehotných žien, ktoré vystavuje, chce, aby si každý uvedomil a popremýšľal, čo vlastne tehotenstvo znamená.

Pre fotenie žien s rastúcim bruškom sa rozhodla po tom, ako si uvedomila, že väčšina fotiek, ktoré si dajú robiť, je príliš gýčová alebo nudná. „Je mi ľúto, že po mnohé roky tehotné ženy ukrývali svoje telá vo voľnom oblečení, akoby sa za svoje telo hanbili,“ vysvetľuje.

Tehotenská fotografia je ešte stále relatívne nové umenie, no stále viac mamičiek sa dáva v tomto období zvečniť profesionálnym fotografom. Sandi všetkým nastávajúcim maminám odkazuje, aby sa nehanbili a ukázali svoje nové, nádherné a zmyselné telo. Podľa nej je na fotenie ideálne obdobie medzi 28. a 36. týždňom tehotenstva.

Rada zachytáva ženy v rôznych polohách, prostrediach, oblečení a pózach a za najobľúbenejšie označuje tie, ktoré zdôrazňujú „krásu a tvar tehotnej ženy.“ Aj keď  žena sa často cíti v tehotenstve menej atraktívna, Sandi pripomína, že v skutočnosti je stále nádherná a práve vďaka fotografiám si to po čase uvedomí.

Fotografka, ktorá je mamou troch detí, vyzýva, aby si každá žena svoje tehotenské telo vážila a bola naň pyšná. „Nie je to niečo úplne bežné, je to niečo, čo treba oslavovať... Až si raz budete pozerať fotky z tohto obdobia, zabudnete na nepohodlie či hlúpe pocity a uvedomíte si, aké ste boli krásne.“

 

 

 

Fotogaléria


Foto: Sandi Ford
Zdroj: huffingtonpost.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia