10 spôsobov ako sa cítiť viac ženou a menej mamou

10 spôsobov ako sa
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-11-01 12:01:50 |

To, že sa stanete mamou, neznamená, že už nie ste ženou. Na to by „správna ženská“ nemala nikdy zabúdať. Pomôže vám k tomu desať maličkostí.

Každá žena rada vyzerá dobre. Keď máme zo seba dobrý pocit, sme pokojnejšie a pôsobíme krajšie. Odhliadnuc od mediálne známych mamín, ktoré už z pôrodnice odchádzajú s dokonalou postavou, mejkapom a pravým hollywoodskym úsmevom, väčšina z nás prvé mesiace po pôrode najradšej natiahne na seba rozťahané domáce oblečenie alebo pyžamo, šminky necháme oddychovať v spodnom šuflíku a cítime sa ako hrdinky, keď si stihneme umyť vlasy. Po čase sa však treba vrátiť „do civilizácie“. Upravená a usmiata mamička je pre okolie určite príťažlivejšia ako síce užasne dokonalá matka držiaca sa všetkých múdrych rád, ako treba pristupovať k bábätku, no zabúdajúca na seba. K tomu, aby sme aj v roli mamy boli príťažlivé, potrebujeme málo. Stačí týchto pár drobností:

 1. Nezabúdajte sa holiť.

Aj keď sa v poslednom čase často píše o tom, že trendy je prírodný vzhľad, asi len ťažko nájdete muža, ktorý bude šťastím bez seba, keď jeho polovička bude chodiť zarastená ako pračlovek. Chce to málo. Pri každom sprchovaní zoberte do ruky jednorazový holiaci strojček a zbavte sa nežiaduceho ochlpenia. Ak to budete robiť pravidelne, zaberie vám to minimum času a budete určite vyzerať lepšie. Robte tak nielen vtedy, keď sa chystáte na nejaký večierok či svadbu, ale vždy!

2. Udržujte si obočie.

Brežnevovsky zrastené čiarky nad očami naozaj nie sú trendy. Rovnako ani úplne vytrhané obočie. Stačí si ho raz za týždeň upraviť do požadovaného tvaru. Aj takáto maličkosť dodá tvári sviežejší a pestovanejší vzhľad.

3. Kúpte si dobre padnúce nohavice a tričko.

Telo sa v tehotenstve zmení a trvá istý čas, než sa naše krivky dostanú do pôvodného alebo aspoň pre nás prijateľného stavu. Nosiť aj pol roka po pôrode tehotenské oblečenie, lebo iné na seba nedostaneme, naozaj nie je dobrý nápad. Ak neviete schudnúť do pôvodných nohavíc, nezúfajte. Vybehnite do obchodu a kúpte si nejaký ten kúsok oblečenia, v ktorom sa budete cítiť príjemne aj s nedokonalou postavou. Na trhu je v súčasnosti množstvo elastických, prípadne over size kúskov,  ktoré zakryjú nejaké to kilo navyše a žena v nich vyzerá dobre. A priznajme si, ktorú ženu nepoteší niečo nové? Ak neviete čo na seba, množstvo inšpirácií prinášajú módne časopisy alebo máte určite v okolí nejakú kamarátku, ktorá vám rada poradí.

4.Vyhraďte si svoj priestor.

Byť mamou je úžasné, no rovnako úžasné je byť ženou a na to by sme nemali nikdy zabúdať. Nevenujte všetku energiu a čas iba bábätku, urobte si doma svoj kútik a trvajte na tom, že raz za čas sa budete venovať iba sebe – objednajte sa ku kaderníčke, kozmetičke alebo si vyjdite len tak na vychádzku, prípadne na potulky po obchodnom centre či vsaďte na intelektuálnejšiu zábavku a navštívte napríklad galériu. Uvidíte, ako sa uvoľníte.

5. Majte po ruke rúž na pery.

Namaľované pery ženu rozžiaria. Naozaj je to tak. Netreba žiadny sýto červený rúž, lepšia je decentná farba, po nanesení ktorej budú vaše pery vyzerať prirodzene. Používať by ho mali najmä tie maminy, ktorých pery sú veľmi nevýrazné. Vyskúšajte to, ožijete!

6. Usmievajte sa.

Áno, absolútny nedostatok spánku a non-stop behanie okolo bábätka občas z mamín robí tzv. chodiace mŕtvoly. Napriek tomu máte na úsmev dôvod. Je ním práve ten malý uzlíček, ktorý vás síce stojí veľa síl, no je tým najúžasnejším, čo vás v živote stretlo. Skúste sa prekonať a byť k ľuďom milá. Podráždená, nervózna a večne zamračená mama nie je ani náhodou príťažlivá. Úsmev je to, čo z vás urobí krásnu ženu, aj keď ste nestihli pred vychádzkou mejkap a vaše oblečenie má od modelov v katalógoch ďaleko.

7. Kúpte si praktickú, no peknú tašku.

Vôbec nemusí byť drahá. Funguje to však perfektne. Práve doplnky sú tým, čo o nás ženách veľa vypovedá. Okrem dokladov, peňaženky, papierových vreckoviek a fľaše s tekutinou by v nej nemal chýbať balzam na pery. Ak ju používate aj na veci pre bábätko, dbajte na to, aby mala množstvo priehradiek.

8. Nehrbte sa.

Postoj človeka je veľmi dôležitý. Pravdepodobne vás bolí chrbát tak ako väčšinu mamičiek, ktoré svoje poklady často nosia na rukách, no vždy, keď si uvedomíte, že ste zhrbená, hneď to napravte. Okrem toho, že uľavíte chrbtici, práve teraz je tá správna doba ukázať prsia, ktoré také veľké už nikdy nebudú. Teda, ak si po čase nedáte urobiť silikóny. Experti tvrdia, že správne držanie tela vzbudzuje v ľuďoch dôveru.  

9. Buďte na seba hrdá.

Aj keď vy viete, že na seba nemáte toľko času ako kedysi, vaše vlasy sú mierne zanedbané, nechty neupravené a oblečenie ste nestihli dokonale zladiť, vzpriamte sa a neste sa ako dáma. Vy ňou totiž ste v každej situácii. Trochu naparovania nie je na škodu. Ukážte všetkým, že ste mama a ste na to hrdá!

10. Porušujte občas pravidlá.

Nemusíte robiť veci len pre to, lebo to tak robia všetci vo vašom okolí. Nikto nie je dokonalý a ani vy sa nemusíte o to snažiť. Matkami sa nerodíme, matkami sa stávame a buďte si istá, že aj tá na pohľad najdokonalejšia mamina má za sebou zopár „omylov.“ Netreba prijímať pravidlá ostatných a riadiť sa tým, čo si prečítame na internete. Buďte sama sebou a rozhodnite sa sama, ktoré pravidlá chcete a budete dodržiavať. Vždy záleží na vás, nie na ostatných. Svoj život si žije každý sám a je zaň aj sám zodpovedný. 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: huffingtonpost.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia