5 zábaviek na daždivé jesenné dni

5 zábaviek na daždivé
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-10-29 00:43:39 |

Nenechajte daždivé dni, aby vám pokazili náladu. Ak nemôžete ísť s deťmi von, skúste tieto kreatívne nápady, ako zabaviť potomkov aj v interiéri.

Upršaná jeseň obvykle nepridá na nálade nikomu. Nič s tým však nenarobíme a je hlavne na nás, či budeme zamračení rovnako ako sychravé počasie alebo vyčaríme úsmev na perách aj v srdci sebe i deťom. Vyskúšajte niektorý z týchto tipov, ako sa to dá:

Kempujte

Ktoré dieťa by nemalo rado kempovanie. Pre deti je to veľká zábava. Postavte si svoj vlastný stan uprostred obývačky. Stačia vám na to deky, stoličky, môžete použiť aj stôl. Kreativite sa medze nekladú. Nechajte deti, nech si zariadia stan po svojom, môžu si ho aj dozdobiť svojimi výtvormi, ktoré štipcami pripevnia o deky. Nezabudnite na vankúše a občerstvenie, zalezte si s nimi do stanu. Čítajte si knižky alebo rozprávajte príbehy. Dobrodružstvo môže začať.

Recyklujte

Polámané voskovky rôznych farieb poukladajte do vymasteného plechu na muffiny a vložte ich do predhriatej trúby a pečte, kým sa neroztopia. Po vychladnutí ich vyberte z plechu. Vzniknú rôznofarebné voskové kolieska. Ocko je dlho v práci? Privítajte ho dúhovým obrázkom, ktorý spoločne nakreslíte.

Domáce kino

Radi chodíte s deťmi do kina? Žiaden problém, vytvorte si doma vlastné. Dohodnite sa na rozprávke, ktorú chcú pozerať. Povedzte deťom, aby postavili stoličky vedľa seba a vy zatiaľ pripravte popcorn a nápoje. Zhasnite svetlá a usaďte sa. Sú vám stoličky nepohodlné? Urobte si pohodlie na gauči, pritúľte sa k sebe, prikryte dekou. Pekné pozeranie.

Tvorte

Spojte učenie so zábavou. Vytiahnite staré časopisy a katalógy a nechajte deti, aby našli obrázky zvierat, jedál, detí alebo automobilov. Nechajte ich, aby vystrihli obrázky, ktoré ich zaujali, dajte im lepidlo a môžu vytvoriť koláž. Potom s nimi diskutujte o ich výtvoroch.

Dovoľte im zašpiniť sa

Hneváte sa na deti, keď sú večne špinavé? Verte, že vašim potomkom je jedno, či majú ruky popísané či ušmudlané. Dovoľte im zašpiniť sa. Prekvapte ich farbami na telo, ktoré nie sú škodlivé a dajú sa ľahko zmyť. Napustite im vaňu a nechajte ich, aby sa pomaľovali. Odmenia sa vám šťastným smiechom. Nechcú sa kúpať? Dajte im dostatok papiera a prstové farby, zabaví ich to na dlhý čas. Sladká odmena? Roztopte čokoládu, uvarte vanilkový puding. Okrem toho, že sa s nimi dá kresliť, nasýtia aj svoje brušká.

Mohlo by vás tiež zaujať:

8 tipov, ako zabaviť deti na jeseň

Vyrobte si s deťmi zvieratká zo suchého lístia


Foto: thinkstock.com
Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia