Super prázdniny možno prežiť aj v stodole na sene

Super prázdniny možno prežiť
Ilustračné foto
Zdroj: wikimedia commons.com
2014-07-16 00:01:49 |

Nudí sa už vaša ratolesť doma a vy rozmýšľate, čím ju zaujať? Možno by sa jej páčilo prežiť pár dní v ekotábore, ktorý už po 18-ty krát pripravila organizácia Priatelia zeme.

Letný ekotábor sa uskutoční od 26. júla do 3. augusta na bylinkovej ekofarme Odorica neďaleko Levoče. Záujemcovia budú mať k dispozícii širokú paletu rôznych aktivít, napríklad praktickú pomoc miestnej komunite, výučbu remesiel, prednášky na ekologické témy alebo športové aktivity.

Na pomoc miestnej komunite sa účastníci zapoja do práce s bylinkami, kosenia trávy, hrabania sena, stavania a natierania plôtikov z dreva, opravy drevených vozov, dláždenia kamenného chodníka alebo výroby systému pre zadržiavanie dažďovej vody. Môžu sa tiež naučiť napríklad vyrobiť z mlieka syr a korbáčiky, vyrábať užitočné veci z odpadu, vytvoriť mozaiku z úlomkov kachličiek, vyskúšať si drôtikárstvo či naučiť sa, ako použiť starý textil. Oddychové aktivity budú zahŕňať jazdu na koňoch, tanec, lukostreľbu, rôzne ekohry a športové hry. Pripravené sú aj výlety do okolitej prírody s odborným výkladom a do Levoče za pamiatkami.

Ekotábor je zameraný na spojenie s prírodou. Samozrejmosťou na ňom je triediť si svoj odpad, používať ekologické čistiace prostriedky, stravovať sa vegetariánsky s prednostným využívaním miestne dostupných surovín, bioproduktov a správať sa priateľsky k miestnej krajine. Ubytovanie bude vo vlastných stanoch alebo v stodole na voňavom sene či slame.

Záujemcovia o účasť na tábore si môžu podať prihlášku najneskôr do 22. júla. Prihlásiť sa môžu na stránkehttp://www.priateliazeme.sk/spz/ekotabor alebo na e-mailovej adrese ekotabor@priateliazeme.sk. Viac informácií o podujatí možno získať na adrese riha@priateliazeme.sk alebo na telefónnom čísle 0908 557 598.


Foto: wikimedia commons
Zdroj: SITA

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia