MDD: Čo tak pripraviť deťom raňajky do postele?

MDD: Čo tak pripraviť
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk
2014-05-29 12:01:51 |

Máte už vymyslené prekvapenie pre ratolesti, ktoré v nedeľu oslávia Medzinárodný deň detí? V duchu osláv sa ponesie celý víkend, stačí si len vybrať tú správnu akciu.

Medzinárodný deň detí (MDD) sa oslavuje v mnohých krajinách sveta, u nás už od roku 1952. Rodičia v tento deň obvykle deťúrence prekvapia malým darčekom, sladkosťami a pripravia im nejaký zaujímavý program. Vďaka tomu, že tento rok pripadne na nedeľu, ratolesti sa môžu zabaviť na rôznych akciách, súťažiach, diskotékach, v divadielkach, kinách, diskotékach, grilovačkách či v zoologických záhradách počas celého víkendu. Po celom Slovensku je pripravených množstvo akcií, stačí si len vybrať alebo s trochou fantázie a tvorivosti pripraviť svoj vlastný program.

Výnimočnosť MDD môžete podčiarknuť aj tým, že potomkom pripravíte raňajky do postele alebo im dovolíte niektorú z činností, ktoré nemôžu robiť bežne. Určite ich poteší aj to, keď zrušíte niektorý z dlhodobých zákazov alebo si vymeníte úlohy a jeden deň sa ponesie v duchu ich želaní.

Výber akcií je bohatý, ponúkame zopár tipov

Bratislavský kraj

MDD už v sobotu možno začať oslavovať v bratislavskej ZOO, na Hasičskom dni detí v Petržalke, v Bratislavskom bábkovom divadle,  na Dni detí v SĽUK-u v Rusovciach či v Atlantis centre. V Plaveckom Podhradí pripravili pre deti Zvieratkovo v Stupave môžu absolvovať zázračnú cestu Z rozprávky do rozprávky. Tradičným podujatím na MDD je aj Deň otvorených dverí na letisku Kuchyňav Šenkviciach pripravujú pre deti program poľovníci na Poľovníckej strelnici. V Lozorne čaká na ratolesti Deň remesiel v Abelande.
 
Nedeľu si možno užiť na oslavách na Bratislavskom hrade, na Železnej studienke je pripravená akcia Yetimu na stope a v Sade Janka Kráľa sa deti povozia Na palube jednorožca. Pokračujú oslavy v Atlantis centre aj v Bratislavskom bábkovom divadle, program pripravili tiež v Tanečnej škole a Divadle Elledance. V Aquaparku Senec si užijú deti cirkusové popoludnie. Rôzne akcie organizujú mestské časti, detské centrá aj obchodné centrá.

Trenčiansky kraj

Ak si nájdete čas, určite sa v sobotu vyberte do Bojníc, kde bude zámok patriť deťom alebo do Prievidze, kde je pripravený koncert pre deti Spievankovo so Spievankou a Zahrajkom. V Partizánskom ich čaká Cesta rozprávkovým lesom alebo Návojský strelený deň.

Nedeľu si možno užiť na Dni detí v ZOO Bojnice či prechádzkou po rozprávkovom lese na Dubníku. V Dubnici nad Váhom vás čaká Garden party Cupi Lupi.

Nitriansky kraj

Na futbalovom ihrisku Nové Sady čaká v sobotu na návštevníkov Deň detských snov a radostí, príjemný čas strávite tiež v kaštieli Oponice či na cirukusovom Dni detí v Dunajskej Strede

Stráviť nedeľu v spoločnosti papagája Františka v Nitre nemusí byť tiež zlý nápad. Vo Výčapoch-Opatovciach prichystali pre deťúrence olympijský deň a určite sa oplatí navštíviť tiež Arborétum Mlyňany, kde sa na ratolesti takisto pripravili. V nitrianskom obchodnom centre Centro sa deti zabavia na koncerte Fíha Tralala alebo sa môžu vybrať na Čokoládovú cestu s mackom Pu. V Šali na oslávencov čaká Detské šaľanenie.

Trnavský kraj

Trnavské deti sa v sobotu môžu tešiť na cirkusový deň alebo na objavovanie krás tohto krajského mesta. Program je pripravený tiež na dopravnom ihrisku či na pešej zóne, kde bude divadelné popoludnie. Vo Veselom pri Piešťanoch si na svoje prídu milovníci jahôd počas Jahodového dňa. V Majcichove pripravili Deň detí plný zábavy.

Nedeľa je tiež plná akcií, napríklad v Báči si na svoje prídu milovníci hokeja, ktorí strávia svoj sviatok s Mariánom Gáboríkom. V Seredi čaká deti prechádzka rozprávkovým lesom a v Holíči organizujú Rozprávkový festival.   

Žilinský kraj

V sobotu sa môžete s deťmi poprechádzať rozprávkovým lesom v Turčianskych Tepliciach, v Hornom Vadičove organizujú Kinder Fest 2014, vo Vrútkach je pripravená Železnica pre deti. V Jasenskej doline sa možno zúčastniť výstupu na rozprávkový hrad.

Na nedeľu je pripravených tiež množstvo akcií, spomedzi nich si môžete vybrať napríklad Rytierske výpravy v kaštieli Radoľa, Rozprávkový svet na Oravskom hrade či previezť sa s deťmi Tatranskou kométou v Poprade.Kysuckom Novom Meste pripravili Cestu rozprávkovým mestom, zaujímavý bude určite aj Deň detí v skanzene Vychylovka.

Banskobystrický kraj

sobotu si môžete odskočiť do Rozprávkovej dedinky na Počúvadle – Banskej Štiavnici, osláviť MDD na hrade Muráň alebo na Vydričkinom zázračnom dni v Čiernom Balogu. V Malachove sa poprechádzate po Zázračnom lese a v Klenovci čaká na deti zase Cesta rozprávkovým lesom. Dobrodružné povahy poteší tiež Veselé putovanie tisovským chotárom či Krajina fantázie v Banskej Belej. Príjemný deň možno stráviť aj na Čiernohorskej železničke.

nedeľu čaká deti Dobrodružná cesta za pokladni kúpeľov Sliač, Cesta rozprávkovým lesom na Kriváni či MDD vo Svätom Antone. Ak nestihnete Čiernohorskú železničku v sobotu, môžete sa na ňu vybrať aj dnes. V Kováčovej organizujú Deň detí v HolidayparkuHabakuky majú pripravených tiež plno prekvapení.

Košický kraj

Deti v Košickom kraji sa môžu v sobotu zabaviť na jazde historickými motorákmi do Muráňa na Hradné hry, na športovom dni v Košiciach Barci či na Dni detí v kaštieli Košice Krásna.

nedeľu je pripravený zaujímavý program v ZOO v Spišskej Novej Vsi aj v košickej ZOO a pripravená je na ne tiež historická železnica.

Prešovský kraj

Deťúrence sa v sobotu zabavia na Hradohraní na Spišskom hrade, na Zborovskom hrade sú pripravené Stredoveké olympijské hry či Deň detí s astronómiou v HAP Prešov.

nedeľu si môžu užiť oslavy v stredovekom tábore v Starej Ľubovni, na súťaži detí a ich psíkov v Humennom či na Dni detí a športu v Štrbe.     

 

     

 


Foto: profimedia.sk
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia