Toto všetko sa odo dnes zmenilo v školách

Toto všetko sa odo
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-06-15 15:00:00 |

Ďalšia vlna uvoľňovania opatrení prijatých pre koronavírus priniesla opäť novinky aj do škôl a škôlok. Deti si určite viac užijú spolužiakov.

Povinné meranie teploty žiakov pri vstupe do školy už nie je povinné, rušia sa tiež mimoriadne obmedzenia na maximálny počet žiakov v triede alebo skupine. Učitelia môžu opäť zlúčiť rozdelených spolužiakov do jednej triedy, pretože je zrušený zákaz zmiešavania detí v triedach. Zrušené sú aj obmedzenia na počty žiakov v materských školách a pre 1. až 5. ročník základných škôl. Od 1. júna platilo, že v materských školách mohlo byť v skupine maximálne 15 a na základnej škole 20 detí.

Ruší sa aj prehlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave dieťaťa pre materskú školu. V platnosti však stále ostáva vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti dieťaťa.  

Denná prevádzka škôl je rozšírená z pôvodných deviatich hodín na desať. Ruší sa aj zákaz konania školských hromadných podujatí, ako sú napríklad školské besiedky, dodržiavať sa však majú nariadenia hlavného hygienika. V materských školách je povolené umývanie zubov detí.

Zrušený je aj desaťminútový limit na zotrvanie zákonného zástupcu v priestore školy. Podľa ministra školstva Branislava Gröhlinga (SaS) sa odporúča minimalizovať ich čas zotrvania v priestoroch školy. 

Pridáva sa však nová podmienka, a to zverejnenie oznamu o tom, za akých podmienok dieťa, respektíve žiak nemôže vstúpiť do školy. Tento zoznam podľa ministra školstva musí byť umiestnený na vchodových dverách školy.


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia