Kam s deťmi cez veľkonočné prázdniny?

Kam s deťmi cez
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-04-02 00:30:55 |

Školákom začínajú dnes veľkonočné prázdniny, po ktorých do školských lavíc zasadnú opäť v stredu 8. apríla. Prinášame zopár tipov ako ich možno stráviť.

Predpovede hovoria, že počasie nám tento rok počas Veľkej noci veľmi priať nebude a prebúdzajúcej sa prírody si veľmi neužijeme. Určite však sem-tam nejaké to slniečko na nás vykukne a príjemný program sa dá vymyslieť aj v interiéri. Z množstva podujatí vyberáme zopár, kam sa môžete vybrať:

 

Biofarma Stupava

Aj farma plná zvieratiek a pravého farmárskeho jedla, nachádzajúca sa neďaleko hlavného mesta, je na malých návštevníkov pripravená. Určite jej viac pristane slniečko a krásne počasie, no posedieť si v kolibe možno aj za nepriaznivého počasia.

 

Aquapark Senec - veľkonočná kúpačka

Voda k Veľkej noci neodmysliteľne patrí a tak užiť si ju počas týchto sviatkov priamo v aquaparku je naozaj štýlové. Na deti tu čaká počas celých prázdnin veselý program ako napríklad hry vo vode s animátormi, detský kútik, balónové zvieratá, maľovanie na tvár, minidisko či prekvapenie na Veľkonočný pondelok.

 

Jarné slávnosti na hrade Červený Kameň

Od soboty do utorka sa uskutoční na Červenom Kameni 3. ročník Jarných slávností. Sviatočne vyzdobené interiéry hradu a ukážky rôznych tradícií a zvyklostí zaujmú nielen dospelých, ale aj deti všetkých vekových kategórií. Nebudú chýbať kraslice, morena, letečko či tŕňová koruna a súčasťou podujatia sú aj stredoveké veľkonočné trhy na nádvorí hradu. Prehliadky začínajú každú celú hodinu od 9:00 do 16:00.

 

Veľkonočné prechádzky Bojnickým zámkom

Múzeum Bojnice pokračuje v tradícii veľkonočných prechádzok zámkom, s ktorou začali v roku 2007. Pozrieť si originálnu veľkonočnú výzdobu zámku a zbierkové predmety súvisiace s jarou možno od piatku do utorka. Na Zelený štvrtok a Veľký piatok je otvorené od 10:00 do 15:00, na Bielu sobotu, Veľkonočnú nedeľu a Veľkonočný pondelok do 16:00.

 

Veľkonočné prázdniny v Atlantise

Deťom od troch rokov ponúka možnosť stráviť zaujímavé chvíle počas veľkonočných prázdnin zážitkové centrum Atlantis v Bratislave. Budú tu tvoriť krásne ozdoby, hračky či kraslice. No čakajú ich aj obrovské bubliny, hlavolamy a mnoho vedeckých hračiek. Deti tu môžu objavovať tiež staroveký Egypt alebo sa preniesť do čias veľkej Moravy. Na svoje si prídu aj malí kozmonauti, ktorí budú odhaľovať tajomstvá vesmíru. Pošlite s ratolesťami objavovať tento svet starých rodičov, ktorí budú mať vstup zadarmo.

 

Cirkus  v Leviciach

Levičania môžu počas veľkonočných sviatkov, od 1. do 5. apríla, navštíviť s deťmi veľký maďarský cirkus Budapest. Ochrancovia zvierat si však na svoje neprídu, lebo cirkus ponúka pohľad na drezúru sibírskych tigrov a afrických levíc, žonglérske výkony na klusajúcich koňoch, zebry, lamy a ďalšie exotické zvieratá. Návštevníkov čaká tiež akrobacia v americkom kole smrti vo výške 12 metrov.

 

Prvá nedeľa v mesiaci – múzeá a galérie zadarmo

Veľkonočná nedeľa je prvou nedeľou v mesiaci a tak je možné využiť tradičný bezplatný vstup do 37 výstavných a expozičných priestorov a pracovísk múzeí a gelérií po celom Slovensku.

 

Mohlo by vás zaujať:

Tvoríme na Veľkú noc: veselé kuriatka

Spoznávajme s deťmi prírodu - vtáky

Spoznávajme s deťmi prírodu - jarné kvety

 

 

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia