Takto vyzerá život s dvojročným batoľaťom

Takto vyzerá život s
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Ian Muir
2018-04-25 13:30:42 |

Ak máte doma dvojročnú ratolesť, určite sa nestíhate diviť, kde sa v nej berie toľko energie. Otecko Ian Muir sa rozhodol zachytiť to na fotografii.

Batoľa sa v priebehu niekoľkých sekúnd dokáže odraziť od steny, zaliezť pod posteľ, postaviť vežu z kociek a nezastaví sa od momentu, keď sa zobudí až do momentu, keď ide spať. Na všetko sa chcú vyšplhať, všetkého sa dotknúť, všetko rozbaliť a prekontrolovať všetky skrine. Niekedy je veľmi ťažké zachytiť ich život len tak. Ianovi sa to však vďaka trpezlivosti a editorským schopnostiam podarilo a fotka, ktorú zverejnila jeho žena Sally Williamson na na internetovej stránke Motherload s názvom Päť minút z nášho dvojročného života, žne medzi rodičmi úspechy.

„Millie je malý zväzok energie,“ povedal Ian, ktorý urobil veľa fotiek svojej dcérky a potom ich spojil do jednej.  Kým sa mu podarilo vytvoriť snímku, s ktorou by bol spokojný, trvalo to niekoľko dní. Samozrejme, ako inak, keď chcel ocino fotiť rozbláznenú dcérku, tá sa práve nudila. „Bol to tretí deň našich pokusov a Millie už mala dosť mojich nezmyslov, takže som rád, že vznikla aspoň takáto fotka,“ hovorí skromne.

Rodičia ocenili, že fotka perfektne zachytáva energiu batoľaťa. Ak by ste si chceli podobnú snímku vytvoriť aj vy, podľa Iana by ste to mali zvládnuť. Za najdôležitejší považuje statív. Potom je potrebné urobiť veľa záberov v rôznych pozíciách. Pri nebezpečnejších záberoch odporúča nastaviť samospúšť, aby ste boli pripravení v prípade potreby dieťa chytiť. „Jednou z najťažších vecí je zaistiť konzistentné svetlo. Ak je jedna fotka tmavšia, iná bledšia, neukáže to po ich spojení dobre,“ konštatuje.

Pri Ianovom fotení bolo vonku polooblačno, takže chvíľu zamračené a chvíľu slnečno. „Ak sa pozriete na fotku zblízka, sú na nej práve pre toto nejaké chyby, ale myslím, že to nie je až také hrozné,“ podotkol. Nakoniec na úpravu všetkých snímok Ian použil počítačové programy Lightroom a Photoshop. „V Lightroome som vybral všetky zábery, klikol pravým tlačidlom myši a vybral možnosť Otvoriť ako vrstvy vo Photoshope,“ radí ako začať.

Prečítajte si tiež:

Týchto 6 vecí reálne ovplyvní budúcnosť dieťaťa

Takto komunikujte s 2-ročnými a uvidíte zmenu v ich správaní

Fotogaléria


Foto: Ian Muir
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia