Keď je bábätko pri kúpaní šťastné

Keď je bábätko pri
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2014-01-19 12:10:38 |

Pamätáte si ešte na prvé kúpanie svojich drobcov? Väčšinou je plné plaču, no postupne si deti vodu obľúbia a kúpanie si užívajú – tak ako štvormesačný Samko na videu od našej čitateľky.

Ak máte doma bábätko milujúce vodu, večery u vás sú určite pokojnejšie ako v rodinách s drobcami,  pre ktorých je kúpanie nočnou morou a už len pri pohľade na vaničku kričia ako o život. Niekedy stačí jeden nepríjemný zážitok – príliš teplá voda či kratulinké ponorenie hlavičky pod vodu a bábätko môže mať pri kúpaní strach aj niekoľko nasledujúcich mesiacov. „Nie je to nič výnimočné,“ konštatuje klinický psychológ Edward Christophersen. Rodičom v takom prípade odporúča, aby sa snažili pred kúpaním eliminovať všetky stresujúce faktory, kúpeľ skrátili na minimum a snažili sa bábätko rozptýliť niečím príjemným. Niekedy pomôže farebná hračka, inokedy upokojujúce spievanie, hladkanie či rôzne grimasy, na ktorých sa drobček môže zasmiať. Skúste vaničku vymeniť za kúpacie vedierko alebo bábätko jemne sprchujte.

Na malého Samka netreba skúšať žiadne triky, kúpanie zbožňuje a jeho úprimný smiech vo vaničke dvíha náladu aj rodičom. Držíme palce, aby takýchto veselých bábätiek pri kúpaní bolo čo najviac.

 


Foto: youtube.com
Zdroj: youtube.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia