Orgazmus pri pôrode: Je to možné?

Orgazmus pri pôrode: Je
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: gettyimages.com
2019-03-18 00:30:10 |

Z pôrodu mávajú ženy skôr obavy, než aby sa na naň vyložene tešili. Ale sú medzi nami aj také, ktoré si narodenie dieťaťa užijú skoro rovnako ako vyvrcholenie pri milovaní...

Nazývať to orgazmom je určite trochu nadnesené, pretože nejde o prežitok spojený so sexuálnym uspokojením. Napriek tomu ženy, ktoré sa rozhodnú pre takýto druh pôrodu, chápu tento akt ako súčasť vyvrcholenie ženskej sily a okamih pre prežitie najintenzívnejšieho aktu lásky.

Orgazmickému pôrodu sú väčšinou naklonené tie ženy, ktoré chcú porodiť svoje bábätko čo možno najprirodzenejším spôsobom, bez použitia utišujúcich prostriedkov a v príjemnom prostredí. Preto už z princípu väčšina žien, ktoré sa pre taký druh pôrodu rozhodnú, odmietajú klasické prostredie pôrodníc, ktoré sú neosobné. Žena očakáva, že bude v priebehu pôrodu rešpektovaná svojím okolím, aby sa mohla naplno oddať všetkým svojim prežitkom. Nezriedka sa pri takomto pôrode zúčastňujú manžel alebo osoby blízke, čo ale dnes nie je žiadna výnimka. Ak ste otvorení zaviesť viac potešenia do svojho pôrodu (či už sexuálne alebo nie), existujú dve veci, ktoré môžete urobiť.

  • Po prvé, dajte vášmu partnerovi a poskytovateľom starostlivosti vedieť, že je to pre vás dôležité.
  • Po druhé, zvážte, aké je prostredie, kde budete rodiť svoje dieťa. Nízke osvetlenie, relaxačné vône, pohodlné bielizeň a jemný dotyk vám môžu pomôcť uvoľniť sa viac a tak pôsobiť proti strachom a úzkostiam z bolesti, ktorá príde.

Podľa lekárov to, že niektoré ženy vedia vnímať svoj pôrod ako niekoľko po sebe idúcich silných orgazmov, je ovplyvnené tým, že sa počas neho aktivujú v ich tele rovnaké hormóny ako počas orgazmu - oxytocín a adrenalín. Vďaka nim dochádza k otváraniu pôrodných ciest a spôsobujú aj čiastočnú zmenu vedomia rodičky, čo dokáže navodiť prežitok úplného šťastia a radosti. Transformovať bolesť do slasti je možné podľa žien, ktoré si orgazmický pôrod prežili, tiež dráždením klitorisu. Tým dochádza k vytváraniu viac hormónov. Žena je teda v priebehu pôrodu viac uvoľnenejšia, takže zvyčajne nie je potrebný nástrih hrádze a nedochádza ani k jej natrhnutiu.

Znie to pekne, ale ruku na srdce, kto by mal pri pôrode náladu na masturbáciu? Britská pôrodná asistentka Caroline Flint povedala pre LiveScience.com, že je dôležité, aby sa ženy s touto možnosťou oboznámili a prijali ju. Partneri im môžu počas pôrodu pomôcť sexuálne stimuláciou, ktorá zvýši množstvo oxytocínu a endorfínov. Pomôcť môže tiež stimulácia bradaviek. Výnimkou nie sú ani ženy, ktoré používajú pri pôrode na zníženie bolesti aj vibrátory.

Je teda jasné, že takýto druh pôrodu nie je pre každého. Je to skôr len ďalšia ukážka toho, ako je možné pôrod prežiť. Podľa poznatkov musí žena pochopiť predovšetkým samu seba, svoje telo a vládnuť zdravým sebavedomím. Len tak nebude bojovať s kontrakciami, prekoná bolesť a užije si akýsi orgazmus. Nejde však o prežitok totožný so sexuálnym uspokojením. Podľa žien, ktoré niečo podobné prežili na vlastnej koži, ide skôr o istý druh eufórie. Ak sa pri pôrode sústredíte len na seba a na to, ako trpíte, idete proti prirodzenému procesu a telo sa bráni. Pôrod pochopiteľne zastaviť nejde a len ho blokujete, brzdíte a komplikujete. Psychika je veľmi dôležitá.

Bez ohľadu na to, ako sa rozhodnete rodiť, nepovažujte orgazmus počas pôrodu za váš cieľ. Snažte sa byť jednoducho otvorená tomu, čo sa deje. A ak pocítite pocity sexuálnej rozkoše, uvedomte si, že aj toto je len ďalšia časť prirodzeného pôrodu vášho dieťa.

Prečítajte si tiež:

Muž otehotnel a porodil: Ako je to možné?

Pôrod s prekvapením? Nicol nechala všetko na prírodu


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: whattoexpect.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia