7. týždeň tehotenstva

Siedmy týždeň
7. týždeň tehotenstva
Zdroj: freedigitalphotos.net
2013-09-26 10:02:26 |

Bábätko meria okolo 8 mm. Je veľké ako malina.

Čo sa odohráva v brušku?

Embryo sa už podobá na človiečika, ale má ešte chvostík. Na hlave plodu sa vytvára tvár, v ústach jazyk. Oči sú ešte zavreté a potiahnuté vrstvou kože. Vývoj nervového systému bábätka je takmer zavŕšený a začínajú sa mu pomaly vyvíjať aj kosti. Vaše bábätko už má všetky vnútorné orgány (pľúca, črevá, pečeň, obličky, pohlavné orgány), aj keď ešte nie sú dokonale sformované.

 

 

Ako sa cíti tehuľka?

Ak stále bojujete s nevoľnosťou a vraciate, nezabúdajte často prijímať tekutiny, aby ste sa nedehydratovali. Ak v dôsledku vracania strácate váhu, poraďte sa s vašim lekárom.

Môžete pociťovať časté zmeny nálad. Je to spôsobené zmenou hormónov. V tomto období je typická precitlivenosť na pachy. Niektoré jedlá vám môžu počas ich prípravy smrdieť.

Pribrali ste už pravdepodobne 1 kg.

Vyvíjajú sa vnútorné orgány bábätka, preto sa vyvarujte alkoholu, fajčeniu. Prijímajte v strave kyselinu listovú, ktorá znižuje riziko vrodených vývojových chýb u bábätka. V potrave sa najviac vyskytuje v šaláte, karfiole, brokolici, špenáte, kapuste, banánoch, vlašských orechoch. Ak nemáte zdravotné problémy, cvičte ľahké cviky a robte si prechádzky na čerstvom vzduchu.

 

 

Fotogaléria


Foto: freedigitalphotos.net, www.parentsconnect.com
Zdroj: marcela

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia