Od muža si musím PÝTAŤ na všetko POVOLENIE! On na tom trvá, čo mám ROBIŤ?

Od muža si musím
ZDROJ: gettyimages
Zdroj: gettyimages.com
2023-11-11 19:00:00 |

Vždy so mala šťastie na samých mačov. Síce výborne vyzerali, aj vedeli žene zalichotiť, ale boli presvedčení o svojej neomylnosti a mužskej nadradenosti. Dávali mi najavo, že som ako žena niečo menej. Ja som zvyčajne túto hru odmietala hrať, takže tie vzťahy netrvali dlho.

Keď som stretla Kamila, bol úplne iný. Citlivý, pozorný, ochotný o veciach diskutovať, deklaroval, že chce mať rovnocenný vzťah. Zajasala som presvedčená, že konečne som našla toho pravého. Pomerne rýchlo sme sa zobrali a ja som bola najšťastnejšia na svete.

A potom sa začali objavovať také drobnosti. Kamil sa ma začal vypytovať, prečo idem na kávu práve s touto kamarátkou, lebo si myslí, že nemá na mňa dobrý vplyv. Urazil sa, že som sa ho nespýtala, či môžem do fitka chodiť v stredu, lebo on práve v stredu nemá žiadny program a chce, aby som bola doma. Keď som sa ho spýtala, či si naozaj mám od neho na všetko žiadať povolenie, tak povedal, že vlastne áno. Veď som jeho manželka, tak je predsa normálne, že by mal s mojimi rozhodnutiami súhlasiť.

Všetko vyvrcholilo tým, keď mi jednoznačne povedal, že dieťa skôr ako o dva roky neprichádza do úvahy. Bez toho, aby sa spýtal, ako to cítim ja. Som úplne v šoku, koho som si to vlastne vzala. Ako sa totiž ukázalo, Kamil je v podstate rovnaký, ako všetci moji predchádzajúci partneri. Rozmýšľam, čím som si ich do svojho života pritiahla.

„V mužoch zostal kus patriarchátu, kedy celá spoločnosť hrala na to, že muži sú múdrejší, šikovnejší, jednoducho viac ako ženy a ženy tieto pozície prijali. A to sa po tých stáročiach v nás len ťažko mení,“ vysvetľuje odborný kouč Jakub Vertelman. „Zdá sa, že s mužmi vo svojom okolí túto hru podvedome stále hráte, hoci vaša silná žena sa proti tomu búri. Skúste sa pozrieť na to, v čom je podľa vás Kamil lepší ako vy natoľko, že vám môže dávať povolenie na to, ako máte žiť. Ak si uvedomíte, že každý ste lepší v niečom inom a to, že sa dopĺňate, rozhodne neznamená, že jeden má nad tým druhým navrch.“

Odborník prízvukuje, že ak prestanete byť tou menejcennom a poníženou ženou vo svojom vnútri vy sama, je veľmi pravdepodobné, že ani váš manžel nebude trvať na tom, že je viac než vy.      


Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia