Nikdy sme sa nepohádali. Manžel ma zrazu opustil

Nikdy sme sa nepohádali.
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-02-09 09:00:00 |

„Nerozumela som párom, ktoré sa jeden deň pohádali, kričali na seba a na druhý deň som ich videla držať sa za ruky, akoby sa nič nestalo,“ hovorí Melánia.

„My s Romanom sme sa za päť rokov, čo sme boli spolu, nikdy nepohádali. Vždy sme sa na všetkom vedeli dohodnúť, raz ustúpil jeden, raz druhý. Jednoducho idylka, akú som si vždy predstavovala. Až raz prišiel Roman s tým, že sa v našom manželstve dusí a že a chce rozviesť. Zostala som ako obarená, vôbec som netušila, o čom hovorí. Dodnes tomu nerozumiem,“ dodáva Melánia. 

„Dokonalé páry, ktoré sa nikdy nehádajú, neprechádzajú žiadnymi krízami, nič sa u nich nemení, sú tak trochu podozrivé,“ vysvetľuje psychologička Katarína Filasová.

„Veľmi často od ľudí, ktorých opustil partner, počúvam vety typu ´my sme sa nikdy nehádali´, ´do nás by toto nikto nepovedal´ a podobne. Lenže práve v týchto ´harmonických´ vzťahoch býva pod idylkou schovaná úplne iná realita.

Býva to totiž často len taký pokoj pred búrkou. Partneri svoje názory a potreby neprejavujú, nespokojnosť sa v nich kumuluje, až jedného dňa dôjde trpezlivosť. Títo ľudia ale nie sú zvyknutí problémy spoločne riešiť, nevedia spolu komunikovať, preto väčšinou dochádza k veľkým vzťahovým kotrmelcom.

Preto je oveľa lepšie si pripúšťať, kde všade nie ste spokojní, povedať to, nebáť sa pokaziť pekný večer tým, že ventilujete svoj zlý pocit z niečoho. Síce to nie je také ,dokonalé', ale je to reálne a podľa mňa má taký vzťah oveľa väčšia šanca na prežitie,“ dodáva Katarína Filasová.

„Harmónia a pohoda sú, samozrejme, pre vzťah nesmierne dôležité, ale občasné napätie je vlastne tak trochu korením života. Napätie spôsobuje vzájomnú príťažlivosť a spája sa aj s istou dávkou sexuálnej energie. Preto by sa vo vzťahu malo občas objaviť oboje. Partneri si tiež vďaka tomu ľahšie uvedomia, že pohodový život nie je samozrejmosťou, a partnera si o to viac vážia,“ upresňuje koučka partnerských vzťahov.

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia