Dajte zbohom holým stenám vo vašom interiéri

Dajte zbohom holým stenám
Zdroj: shutterstock.com
2021-11-30 09:00:00 |

Cítiť sa doma pohodlne a milovať svoj interiér v domácnosti, to chce každý. Avšak, nie každá miestnosť je tak zariadená, aby vyžarovala atmosféru útulnosti. Počuli ste už o pojme hygge? Ak nie, čítajte ďalej, vysvetlíme, čo má práve hygge spoločné s príjemným prostredím u vás doma.

Hygge ako pojem, ktorý si vytvoríte doma

S označením hygge ste sa mohli stretnúť na krásnych fotografiách interiérov, v ktorých dominujú prírodné farby, materiály, v blízkosti je krb s praskajúcim drevom, horí sviečka, na gauči sú huňaté deky s mäkkými vankúšmi a na stenách krásne plagáty s najrôznejšími motívmi. Hygge nemá u nás doslovný preklad, ide o dánske a nórske označenie útulnej a pohodlnej domácej atmosféry v kruhu rodiny. Vytvorte si ju aj vy.

Práve holé steny môžu na útulnosti uberať. Pôsobia chladne, sú prázdne a priam lákajú k tomu, aby ste im vdýchli nový hygge život. Spomínané plagáty na stenu sú vhodnou voľbou, pretože si môžete vybrať motív niečoho konkrétneho, čo vám bude vždy pridávať na dobrej nálade a vyčarí vám úsmev na tvári, alebo si vyberiete abstraktné plagáty, ktoré perfektne sadnú do vášho interiéru a budú priťahovať každého pozornosť.

Steny sú ideálnym miestom aj na vystavenie vašich spomienkových fotografií, ktoré vám pripomínajú určitý zážitok alebo obdobie života, na aké radi spomínate. Fotky s ľuďmi alebo zvieratami, ktoré sú vášmu srdcu blízke, si zaslúžia byť vystavené na obdiv. Pri každej situácii, keď nebudete mať úplne najlepšiu náladu, sa vám bude stačiť pozrieť na steny plné fotografií a hneď si pripomeniete, aké šťastie v živote máte.

Prstom po mape

Zútulniť prostredie doma vám môžu aj nápadité nástenné mapy, vďaka ktorým sa aspoň mysľou prenesiete na všetky miesta, aké ste už navštívili. Tieto mapy nemusia byť určené len pre zapálených cestovateľov, ale pre každého, kto rád vyrazí do sveta. Pri nástenných mapách vám určite ako prvé napadnú stieracie mapy, no to zďaleka nie je jediná možnosť. Môžete mať mapu vo forme obrazu na jednom plátne, môžete mať viacdielnu nástenku, samolepku, kovovú mapu či podsvietené plátno. V ponuke nástenných máp sú samozrejme aj detské motívy, čím môžete svoje ratolesti priviesť k tomu, aby sa začali zaujímať o jednotlivé kontinenty, učili sa oceány a mali celkovú predstavu o zemeguli. Stena tak dostane nový nádych a stane sa z nej zaujímavé miesto.

Maličkosti robia celok

Aby ste sa u vás doma cítili čo najpríjemnejšie, musíte dbať aj na detaily a maličkosti, ktoré sa síce môžu zdať na prvý pohľad ako nepodstatné, no v konečnom dôsledku robia celok. Ak sa vám napríklad neustále pri otváraní dverí stáva, že buchnú kľučkou o stenu, asi vás nepoteší šmuha, ktorá skôr či neskôr vznikne. Zabrániť tomu vám pomôže praktická zarážka do dverí, ktorú môžete mať v rôznych štýloch, dokonca aj tých detských. Deti ocenia milé zvieracie motívy a vy môžete zvoliť nenápadné podlhovasté vankúšiky s rôznymi nápismi.

V zime vám tiež môže ťahať od okien, čo spôsobí, že sa doma nebudete cítiť úplne komfortne. Riešením sú štýlové výplne, vďaka ktorým odizolujete studený vzduch a razom vám budú dni príjemnejšie.

Jednou neodmysliteľnou maličkosťou je aj vôňa, akú v izbách máte. Samozrejme, pravidelné vetranie je dôležité, no viete si v miestnosti navodiť aj voňavú atmosféru, na základe ktorej vdýchnete vždy lepšiu náladu. Docieliť to môžete jednoduchými sviečkami, difuzérom s kvalitnými esenciálnymi olejmi alebo aróma lampou. Zvoľte si taký spôsob, aký vám najviac vyhovuje a rozvoňajte celý interiér. Nezabúdajte však na to, že hygge atmosféru sa vám podarí vytvoriť až vtedy, keď bude vaša domácnosť plná radosti, smiechu a pochopenia.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az
Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia