Veci, ktoré z vás robia skvelú mamu

Veci, ktoré z vás
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-07-20 13:30:00 |

Ako mamy využívame všetky svoje sily na to, aby sme z detí vychovali čo najlepších ľudí. Podľa prieskumu si však deti na mame všímajú niekoľko kľúčových atribútov, ktoré ju robia cool.

To, čo považujeme za správne vo výchove my rodičia, nemusia vnímať ako to najlepšie aj naše ratolesti. Vyplýva zo z prieskumu, ktorý zisťoval, čo robí pre deti z mamy skvelú osobu. Zo 68% účastníkov, ktorí povedali, že majú „super mamu“, až 62% ocenilo jej otvorenosť. Vážia si, že s ňou môžu hovoriť o čomkoľvek. To znamená, že čestnosť je jednou z kľúčových zložiek pohodového rodiča.

Voľnejšie pravidlá

Ďalším tajomstvom „super mamy“ v detských očiach sú nie príliš prísne pravidlá. Polovica účastníkov prieskumu súhlasila s tým, že uvoľnenie pravidiel nie je až takou zlou vecou. Povedali, že ich mamy boli v pohode, pretože im umožnili robiť veci, ktorá by „bežné“ mamy nedovolili alebo dokázali odpustiť aj také veci, ktoré by u striktnej mamy určite neprešli.

Rozmaznávanie detí aj seba

Viac ako 50% mám v prieskume bolo považovaných za coolové, lebo mali tendenciu rozmaznávať nielen deti, ale seba. To znamená, že deťom sa páčia mamy, ktoré si doprajú príjemné chvíle, pekné veci, dokážu oddychovať, a nie sú zamerané iba na dokonalú výchovu, poriadok a striktné pravidlá.

Vyberaný vkus

Rovnako 52% účastníkov v prieskume uviedlo, že ich matky sú super, lebo majú vynikajúci vkus pri výbere darčekov a príprave prekvapení pre ostatných.

Vynikajúca kuchárka

Láska prechádza cez žalúdok. To sa potvrdzuje aj pri hodnotení mám ich deťmi. Za skvelé označili tie mamy, ktoré dokážu vyčarovať chutné pokrmy, upiecť famózne sladkosti v podobe koláčov, zákuskov či keksíkov alebo vedia vyrobiť ten najlepší puding či krupicu na svete.  

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia