Neznášam, keď mi hovoria, že som šťastná, lebo manžel mi pomáha

Neznášam, keď mi hovoria,
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2021-07-16 13:05:00 |

Trojnásobnú mamu ide z vyhlásenia, aké je to super, keď muž žene pomáha, rozhodiť. Pripomína, že obaja sú rovnocennými rodičmi!

Čo na srdci, to na jazyku. Lauru z Austrálie, ktorá vychováva tri deti, nenechávajú chladnou nevyžiadané rodičovské rady a postrehy. Populárna austrálska blogerka je známa tým, že robí veci po svojom a keď ju niečo nahnevá, nemá problém o tom napísať. Vlani tak napríklad po niekoľkých hlúpych pripomienkach k jej telu zverejnila bez hanby fotky svojej popôrodnej figúry. Kým pred deťmi bola štíhla, tehotenstvá a pôrody si vybrali svoju daň nielen na proporciách, ale aj na koži, kde sa objavili strie. Laura priznáva, že ani ona sama nebola z toho šťastná, no naučila sa svoje nové telo mať rada. „Ženskosť sa možno trochu vytratila, ale keby som nebola ženou, neporodila by som tri zdravé deti,“ pripomína.

Prednedávnom sa Laura zamyslela nad častým vyhlásením, s ktorým sa ona, ale aj mnohé ďalšie mamy stretávajú: „Ty máš ale šťastie, že máš muža, ktorý ti pomáha.“ Ako napísala, je to jedna z najhlúpejších poznámok. Podľa nej to totiž vôbec neznie ako kompliment. Naopak, zanecháva pocit trpkosti. „Želala by som si, aby mi to už nikto nikdy nepovedal,“ podotkla.

Ako Laura pripomína, vo väčšine prípadov „mamy sú tie, ktoré nikdy nezostanú samy, kakajú s obecenstvom, sú zaneprázdnené každú minútu dňa a málokedy si môžu v noci plnohodnotne oddýchnuť. Sú kuchárkami, upratovačkami, chyžnými, rozhodkyňami, koordinátorkami, manažérkami, účtovníčkami, taxikárkami, zdravotníčkami....“

„Okrem toho, že mama bude rodičom na plný úväzok, sa od nej očakáva, že bude vyzerať dobre, bude dračica, bude dobre oblečená, bude dobre variť, starať sa o domácnosť, vychová šikovné deti, ktorá sa vedia perfektne správať,“ dopĺňa. „Od mamičiek sa tiež očakáva, že budú pracovať a zarábať, mať priateľov a koníčky - ale pozor, nie na úkor rodiny.“  Ako pripomína, zoznam toho, čo by mala perfektná mama spĺňať, je ešte dlhší.

Laura poukázala na jednu zaujímavosť. Kým je žena tehotná, každý ju ofukuje a vníma to ako zázrak, že v nej rastie nový život, no keď porodí, zrazu sa s ňou zaobchádza ako s občanom druhej kategórie. „A ľudia pokojne povedia, aké má šťastie, že má muža, ktorý jej pomáha,“ poukázala. „Nie, to ženu nerobí šťastnou. Žena a muž sú rovnocennými partnermi a každý má svoj podiel na chode domácnosti aj na výchove. Čo tak preformulovať to asi takto: Rodina má šťastie, že má niekoho, kto takmer všetko robí za ostatných,“ napísala Laura. Ako dodala, bolo by na čase, aby sa začali konečne všetci k ženám správať s úctou a tak, ako si zaslúžia a netváriť sa, že väčšina domácich povinností je automaticky na ich pleciach.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia