Tipy, ako si spolu užiť najkrajšie predvianočné chvíle

Tipy, ako si spolu
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-12-10 00:30:00 |

Predvianočný a vianočný čas je obdobím, kedy máte asi najväčšiu šancu upevniť puto medzi vami a deťmi. Atmosféra, ktorú so sebou nesie, je na to ako stvorená.

Nemusíte robiť nič extra špeciálne a predsa môžete dosiahnuť veľa. Najmä pre vzťah mama-dcéra je toto obdobie ako stvorené. Ak však máte doma jedného či viac synov, určite môžete zatiahnuť do väčšiny aktivít aj ich.

Vianočné pečivo

Máme tu adventné obdobie, prvé dve sviece na venci horia, do Viano zostávajú dva týždne a tk je najvyšší čas napiecť medovníky, čajové pečivo, či vanilkové rohlíčky. Či už má vaša dcéra 6 alebo 16, stále je to vaše zlato. Pustite sa do pečenia spolu a nezabudnite pri tom na vianočné koledy!

Vianočné filmy

Tento rok si pre koronavírusové opatrenia neužijeme atmosféru pravých vianočných trhov (a pravdepodobne urobíte lepšie ak si ich odpustíte), no tú si možno navodiť aj doma. Stačí si pustiť vianočné piesne alebo si urobiť filmový večer s vianočnými filmami. Trochu pribrzdite, hoďte starosti bokom, uvarte si spolu voňavý zázvorový čaj so štipkou škorice a skočte pod hebkú hrajivú deku. Nezabudnite na malé svetielka či sviečku.

Výzdoba domu

Výbornou spoločnou aktivitou je výzdoba príbytku. Úplne najlepšie je mať k dispozícii jednu či dve z čias vášho detstva. aby ste sa mohli aj s dcérou vrátiť do týchto čias. Vynoria sa spomienky, na ktoré ste už možno aj zabudli. Alebo si spoločne vyrobte nejaké deokrácie, ktoré starostlivo uschováte. OO pár rokov budú mať pre vás cenu zlata.

Dobrý skutok má na Vianoce dvojnásobnú váhu

Okrem toho, že sú Vianoce sviatkami rodiny a pokoja, tiež sú sviatkami dobrosrdečnosti a vďačnosti. Ak poznáte rodinu, ktorá má výrazné sociálne problémy, vezmite dcéru a spoločne  tejto rodine vyberte darček v podobe darčekového koša plného jedla, sladkostí pre deti alebo im darujte hračky či oblečenie. Spravíte im nezabudnuteľné Vianoce.

Rodinné fotografie

Ponorte sa spoločne do minulosti s pomocou rodinných fotografií. Pripomeňte si všetky minulé Vianoce, keď vaša dcérka ťahala za stromček a vy ste ho museli mať pripevnený, aby nespadol. Iste sa spolu na tom pobavíte. Pravdepodobne nájdete aj vianočné fotky predkov, ktoré môžu byť pre deti neskutočne zaujímavé. A aby ste na tieto vzácne chvíle nezabudli, založte si vianočný denník a zapisujte všetko, čo sa v ten rok na Vianoce udialo.

 

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia