Najobľúbenejšie detské mená tohto roku vo svete

Najobľúbenejšie detské mená tohto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-08-06 00:30:00 |

Aj keď typické slovenské mená sú neprekonateľné, mnohí rodičia sa radi inšpirujú zahraničím. Nejedno cudzie meno u nás už takmer zdomácnelo.

K obľúbeným stáliciam medzi menami v celom svete už niekoľko rokov patria Emma Liam. K tohtoročným nováčikom patria podľa portálu Names.org patria Henry a Alexander, zatiaľ čo spomedzi dievčenských výrazne vzrástla popularita mena Mila, ktorá sa na rozdiel od predchádzajúcich rokov dostala do prvej desiatky. Ako vyzerá na začiatku druhej polovice roku 2020 rebríček populaity?

Dievčatá

1. Emma

2. Olivia

3. Ava

4. Isabella

5. Charlotte

6. Sophia

7. Amelia

8. Mia

9. Mila

10. Harper

 

Chlapci

1. Liam

2. Noe

3. William

4. Oliver

5. Lucas

6. Benjamin

7. Elijah

8. James

9. Henry

10. Alexander

 

Škandinávske mená

Na obzore je podľa portálu niekoľko trendov týkajúcich sa mien detí. Na popularite veľmi získavajú škandinávske mená, medzi ktorými kraľujú u chlapcov Magnus a Bjorn, u dievčat sú to Freya a Astrid.

Rodovo neutrálne mená

Mnohí rodičia už nejakí ten piatok vyberajú pre svojich potomkov rodovo neutrálne mená, akými sú Cameron, Emerson, Nova, Parker, Sage a Noa. Ani pri jdnom z nich nemát istotu či patria dievčatku alebo chlapcovi. Najmä populárni ľudia pomenovávajú svojich potomkov trochu inak ako je to bežné a tak sa napríklad dcérka herečky Blake Lively a Ryana Reynoldsa volá James či dcérka Ashtona Kutchera a Mily Kunis zase Wyatt. Obidve tieto mená sú pôvodne čisto chlapčenské.

Vintage mená

Vintage štýl „letí“ nielen v zariaďovaní interiérov a exteriérov či v móde, ale podľahli mu aj mená. Tak ako u nás opäť ožívajú také krásne mená ako Zuzana, Anna, Hana, Jakub, Pavol alebo Jozef, aj vo svete sa do popredia dostávajú už takmer zabudnuté mená. K nim patria u dievčat stále populárnejšie Nancy a Maxine a raketovou rýchlosťou pribúdajú chlapci s menom Archie. Inšpiráciou je potomok britského princa Harryho a jeho manželky Meghan. Dokonca aj jej meno, veľmi populárne v 80-tych rokoch minulého storočia, opäť ožilo.

Havajské mená

Havajské mená sú naozaj veľmi poetické a tak niet divu, že po celom svete pribúdajú bábätká pomenované ako Koa, Keanu či Nalani. Najväčším prekvapením je však meno Kailani / Keilani / Kaylani, ktoré bez ohľadu na to, v ktorej podobe je zapísané, je jasným ťahúňom tohto roka.

Pop mená

Vždy to tak bolo a bude, že výber mena pre bábätko u mnohých rodičov ovplyvňujú populárne seriály, filmy, muzikály či knihy. U nás preto nájdeme Manuely či Sandokanov, vo svete sú to Brienne, Tyrion, Snow alebo Arya, postavy známe zo seriálu Hra o tróny. Vďaka trilógii Star Wars začalo ešte koncom minulého roka pribúdať chlapcov s menom Kylo a tento trend stále pokračuje. K obľúbeným chlapčenským menám sa zaradil aj Rey.

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia