On alebo ona? Z toho chlapca je žena a našla lásku aj napriek veľkému hendikepu

On alebo ona? Z
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Facebook, Instagram
2020-05-19 12:30:00 |

Zoznámenie, láska, svadba, tehotenstvo, pôrod a po pôrode väčšinou prichádza radosť. V tomto prípade po pôrode prišla skôr bezmocnosť a otázka, ako ďalej...

Rodine v Kalifornii sa narodilo krásne dieťatko, chlapček Pedro. Pre ojedinelú poruchu mu však prestala rásť chrbtica. To sa udialo pred 27 rokmi. 

Človek je silný tvor a dokáže prekonať takmer všetko. Pedro rástol a snažil sa žiť normálny život. Vo svojich 15 rokoch však zistil, že vo vnútri je ženou. Oznámil otcovi, že sa chce začať obliekať ako dievča. Začal si hovoriť v ženskom rode, kupovať dámske oblečenie a nosiť make-up. Spočiatku sa otec s tým nevedel zmieriť. „Nebol veľmi spokojný s mojím rozhodnutím. Trvalo mu roky, kým ma konečne začal volať mojím novým menom, dovtedy používal to pôvodné. Nechcel, aby jeho syn bol žena. Trvalo mu to naozaj roky, mali sme o tom veľa debát, hádok a diskusií," hovorí Piyah, ako sa teraz Pedro volá.

Piyah pripustila, že minulosť bola náročná. Keď mala sedem a bola ešte chlapcom, stratila svoju skutočnú matku. Ako čas išiel, v najkritickejších rokoch puberty a dospeivania čelila vážnemu šikanovaniu a odsudzovaniu, pretože bola odlišná. „Na vysokej škole som zažila veľa šikanovania,“ spomína. „Boli hrubí a volali ma Beznohá, dodala. 

Momentálne Piyah Martell (27) žije v Sacramente v Kalifornii. Chodí po rukách a používa skateboard ako pomôcku. Snažila sa prispôsobiť si svoju dennú rutinu tak, aby žila čo najnormálnejší život. „Moje postihnutie ma ovplyvňuje len mimo domu, pretože na pohyb musím používať skateboard. Doma mám na rukách topánky, rukavice alebo papuče, aby som si ich nezranila.“

Piyah povedala, že nájsť niekoho, kto by ju bral takú, aká je, bolo pre ňu ťažké, no pred šiestimi rokmi stretla Andrewa. „Keď som ho prvýkrát videla, hovorila som si: Do čoho sa to púšťam?," vtipkuje. „Mal však svoj šarm, šarm, ktorý ma priťahoval,“ vyznala sa z citov k priateľovi.

Rovnako ako každý zdravý pár, aj oni sa hádajú, majú rozdielne názory, no na konci dňa si spolu sadnú a riešia svoje problémy. Andrew priznal, že ho všetci naokolo dennodenne súdia, no nestará sa o to, čo si druhí myslia. „Je to krásne dievča. Je milá. Každý deň mi robí krajším,“ vyjadril sa. Obaja tvrdia, že aj napriek Piyahinmu vrodenému postihnutiu je ich telesný vzťah nezvyčajne kvalitný. Nie je to vôbec prekážka. Piyah dúfa, že v blízkej budúcnosti absolvuje operáciu, ktorá dokončí jej prechod z muža na ženu.

Fotogaléria


Foto: Facebook, Instagram
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: dailymail.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia