Tento deväťročný chlapec onedlho skončí univerzitu

Tento deväťročný chlapec onedlho
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram/laurent_simons
2019-11-21 23:30:13 |

Laurent Simons, malý zázrak z Belgicka, sa chystá na budúci mesiac dokončiť štúdium na univerzite v holandskom Eindhovene. Mal by získať titul bakalár elektroinžinierstva.

Deväťročný Laurent začal základnú školu navštevovať ako štvorročný, v šiestich sa stal stredoškolákom a v ôsmich nastúpil na univerzitu. Jeho IQ kvocient je 145. Vďaka tomu patrí medzi géniov. „Ide o najrýchlejšieho študenta, akého sme kedy na univerzite mali,“ je nadšený Sjoerd Hulshof z univerzity v Eindhovene. Ako informovala televízia CNN, Laurent po získaní titulu prekoná Michaela Kearneyho z Ameriky, ktorý ako desaťročný získal titul bakalára z antropológie v roku 1994.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Laurent Simons (@laurent_simons),

Laurent ďalej plánuje nastúpiť na doktorandské štúdium a zároveň začať so štúdiom medicíny. Jeho rodičia, Lydia a Alexander Simons sú zo synových úspechov nadšení a hovoria, že sami nechápu, ako sa z neho stalo „zázračné dieťa“. „Keď som bola tehotná, jedla som veľa rýb,“ uviedla s úsmevom ako jedno z vysvetlení Lydia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Laurent Simons (@laurent_simons),

Rodičia sa snažia o to, aby sa Laurent nebral príliš vážne a užíval si aj detstvo. Preto mu dávajú priestor aj na hranie sa, najradšej sa zabáva so svojím psom Sammym. „Robí to, čo sa mu páči,“ doplnil jeho otec. Rovnako ako jeho rovesníci trávi čas tiež pri elektronike. „Získavanie informácií nie je pre Laurenta problémom,“ povedal. „Myslím, že dôraz bude klásť na výskum a uplatňovanie poznatkov s cieľom objaviť nové veci.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Laurent Simons (@laurent_simons),

Učitelia hovoria, že Laurent je ako špongia. Doteraz sa však nenašlo žiadne vysvetlenie, ako je to možné, že sa dokáže tak rýchlo učiť. Chlapec má individuálne štúdium, ktoré univerzita poskytuje napríklad vrcholovým športovcom. „Je jednoducho výnimočný,“ uviedol Hulshof. „Nielenže je veľmi inteligentný, ale aj veľmi milý,“ dodal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Laurent Simons (@laurent_simons),

Vďaka svojej výnimočnosti dostáva Laurent ponuky z prestížnych univerzít z celého sveta. Po štúdiách elektrotechniky a medicíny by sa chcel venovať vývoju umelých ľudských orgánov. Teraz sa však sústreďuje na dokončenie bakalárskeho štúdia a po ňom plánuje stráviť peknú dovolenku s rodičmi v Japonsku.

Prečítajte si tiež:

3 vedecky dokázané spôsoby, ako zvýšiť IQ dieťaťa

Prvorodení sú najmúdrejší: Toto je dôvod

 


Foto: Instagram/laurent-simons
Autor: © Zoznam/hj
Zdroj: cnn.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia