Aké sú septembrové deti?

Aké sú septembrové deti?
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2020-09-22 22:25:00 |

Pre každú mamu je výnimočný a jedinečný práve ten jej drobček a je úplne jedno, v ktorom mesiaci uzrel svetlo sveta. Každé dieťa je predsa malý zázrak a niečo špeciálne.

A čo september? Aké sú to deti? „Septemberčatá“ sú na tomto predsa len o trošičku lepšie ako deti narodené v inom mesiaci. Prečo? Sú buď veľmi duchovne založené alebo veľmi racionálne. V detstve sa to neprejavuje tak zreteľne a jasne, no v neskoršom veku to vidieť priam dokonale. Ako malí špuntíci radi pomôžu aj tomu najškaredšiemu psíkovi z ulice, sú starostliví, verní a dôslední. Presadzujú si svoje názory, aj keď na ne nemajú argumenty a sú to dosť tvrdohlavé deti. V dospelosti z nich vyrastajú umiernení a pokojní ľudia, ktorí buď všetko riešia vedou, alebo naopak všetko riešia pocitmi. Čo všetko ešte vieme o septemberčatách?

1. V škole malý génius

Veda v tom má jasno! Drobci, ktorí sa narodili v septembri, sú mentálne vyspelejšie ako tí, ktorí sa narodili v iných mesiacoch, a to až o 20%.  

2. „NIE“ najslušnejším spôsobom, ako to len ide

Aj keď budete počuť od vašich septembrových drobcov „nie“, povedia vám to tým najjemnejším a najpolitickejším spôsobom. Keďže sú veľmi citliví, sú si vedomí toho, že svojim malým odmietnutím vedia ublížiť. A že vás presvedčia na všetko? Sú veľmi dobrí v presviedčaní ľudí a je im veľmi ťažké  povedať nie. Ľudia, ktorí sa narodili v septembri, budú úspešní právnici či učitelia a to pre svoju priamosť

3. Ideme jesť? Mňam

Jedlo je kráľom - to je motto všetkých, ktorí sa narodili v septembri. Sú to veľmi dobrodružní ľudia s veľkým apetítom. Cesta k ich srdcu vedie cez žalúdok. Takže ak chcete drobca na niečo presvedčiť, nikdy nie hladného.

4. Malí dlháni

Deti narodené koncom augusta alebo začiatkom septembra sú údajne o niečo vyššie ako deti narodené v zime a na jar. Čiastočne by to mohlo byť spôsobené vitamínom D, ktorý mamy prijímali prostredníctvom žiariaceho slnka. 

5. Panna alebo Váhy

Pre dieťa narodené v znamení Panny sú charakteristické jemné spôsoby, racionálne uvažovanie a zodpovednosť. Rozum je najdôležitejší, poriadok tiež a dokonalosť to korunuje. Sebavedomie je priamo úmerné uspokojeniu potreby istoty a uznania. V živote sa iba postupne učí, že láska prináša viac šťastia, ako zmysel pre povinnosť. Dieťa narodené v znamení Váh očarúva jemnocitom, láskavosťou a pôvabom od perinky. Prioritou pre neho je pohoda a teplo rodinného krbu, porozumenie a všetko krásne.

6. Majú silnejšie kosti

Hovorí sa, že deti narodené koncom leta alebo začiatkom jesene majú hrubšie a silnejšie kosti. Presnejšie o 12,75 štvorcových centimetrov silnejšie ako deti narodené v iných mesiacoch.

7. Stena slávy

Medzi celebrity, ktoré sa narodili v septembri, patrí talianska hviezda Sophia Loren, krásna Gwyneth Paltrow či komik Jimmy Fallon. Sláva, ktorá prechádza ich žilami, prechádza prakticky žilami vašich drobcov.

8. Ich kvetom je astra a povojník

Astry sú symbolom silnej lásky. Povojník je symbolom náklonnosti, rozvážnosti. Ľudia s týmto kvietkom majú tendenciu najskôr premýšľať a až potom konať. Všetko majú zorganizované. Vedia analyzovať, zároveň majú zmysel pre detail. Milujú, keď môžu pomáhať ľuďom vôkol seba.

9. Sú náchylnejší na rôzne alergie a astmu

Podľa organizácie Prevention.com je pravdepodobnosť vzniku alergií na mlieko, vajcia alebo arašidy o 30% až 90% pravdepodobnejšia u detí narodených koncom augusta a začiatkom septembra. Ďalšia štúdia zistila, že deti narodené na jeseň sú až o 30% náchylnejšie na astmu.

10. Dlhovekosť - možno sa dožijú aj stovky

Ľudia, ktorí sa narodili v období od septembra do novembra, podľa newScientist.com, budú žiť s najväčšou pravdepodobnosťou aj 100 rokov. Pri rozhovoroch s 1 500 respondentmi, ktorí mali takmer tento vek vedci z University of Chicago zistili, že väčšina z nich sa narodila na jeseň. Dlhovekosť by mohla byť sčasti spôsobená vystavením novorodenca sezónnym infekciám, ktoré sa na jeseň vyskytujú a zvyšujú tak imunitu.

 

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: goodhousekeeping.com, zodiacthing.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia