9 faktov o deťoch narodených v apríli

9 faktov o deťoch
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: gettyimages.com
2021-04-06 00:30:00 |

Apríl je mesiac, kedy stromy začínajú pučať, listy zelenieť a kvety opäť kvitnúť. Vo vzduchu už cítiť jar. A aké sú aprílové deti? Slnečné, usmiate a plné života.

Ten je bláznivý či bláznivá ako aprílové počasie. Tak neraz hovoríme o ľuďoch narodených v apríli. Veru, tento krásny jarný mesiac je nevypočítateľný. Chvíľu nám svieti slnko, pár minút na to nás prekvapí prudký dážď a vylúčená nie je ani snehová fujavica. Aké sú teda vlastne „aprílčatá“?

1. Baran či Býk

Chcete vedieť o povahe vašich jarných ratolestí? Dieťa Baran má v sebe oheň a bublajúcu energiu. Jeho typickým prejavom je, že chce rozhodovať o všetkom. Dôrazne vám dá najavo, že neznáša brokolicu, keď ju chytí medzi malé bacuľaté pršteky a oblúkom ju zahodí do rohu miestnosti. A buďte radi, že nezasiahla i vás. Na ihrisku bude dominantné.

Dieťa narodené v znamení Býka sa na svet derie so silnou vôľou a túžbou uspieť. Jeho náklonnosť patrí všetkým krásnym a lahodným veciam. Pôsobí fyzicky zdatnejšie a citovo vyrovnanejšie ako ostatné deti, jedinou úlohou je zvládnuť jeho tvrdohlavosť.  

2. Ich kameňom je diamant a kvetom Sedmokráska

"Aprílčatá“ sú deti, ktorým ich očká žiaria ako ten najkrajší diamant. Diamant je najcennejší zo všetkých minerálnych kameňov a je symbolom hojnosti, sily a odvahy. A kvet? Sedmokráska predstavuje nevinnosť detstva, lojalitu a čistotu.

3. Sú veľmi empatickí

Aj váš drobec sa s vami raduje či smúti? Je to preto, že apríloví ľudia majú tendenciu byť vysoko empatickí, a teda vždy vedia, čo ten druhý prežíva. No sú z nich aj malí - veľkí filozofovia, pokiaľ ide o riešenie situácií.

4. Sú úspešní v mnohých profesiách

Bude váš drobec huslista, lekár či astronóm? Nič nie je vylúčené. Deti narodené v apríli sú úspešné v mnohých veciach a ich budúcnosť je napísaná vo hviezdach.

5. Zdravé a silné

Podľa lekárskej štúdie Columbia University ľudia narodení v tomto mesiaci menej trpia na kardiovaskulárne, neurologické, respiračné a reprodukčné choroby ako ľudia narodení počas iných mesiacov.

6. Sú veľmi nezávislí a žijú život s vášňou

„Aprílčatá“ sú veľmi nezávislé osobnosti. Ich pozitívna a magnetická osobnosť často láka ostatných, pretože prinášajú vzrušenie do iných životov. Ľudia narodení v apríli sú rodení vodcovia.

7. Sú dobrodružní

Zvyčajne majú široký okruh priateľov, ktorí vítajú ich nadšenie. Narodili sa pre dobrodružstvo, snívanie a cestovanie.

8. Mesiac plný optimizmu

Samozrejme, každý vie, že 1. apríl je Deň bláznov. Ale povedzme si úprimne, kto z nás nie je niekedy tak trošku pobláznený. Apríl je mesiac humoru a podľa britských výskumníkov sa ľudia narodení v marci, apríli a máji umiestnili vysoko v škále hyperthymie. Ide o vedecký termín pre všeobecný optimizmus, takže aprílové deti pravdepodobne uvidia vždy pohár skôr poloplný ako poloprázdny.

9. Slávne „aprílčatá“ sveta

A ktože sú tie osobnosti, ktoré uzreli svetlo sveta v apríli? Kráľovná Alžbeta II , Mandy Moore , Jennifer Garner , Leonardo da Vinci, David Letterman, Alec Baldwin, Jessica Alba alebo Eddie Murphy. Sľubná budúcnosť, nie?

Prečítajte si tiež:

Mesiac narodenia: Ako ovplyvňuje to, čím sa človek stane

Takto deti zvládajú školu podľa znamení

 

 

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: goodhousekeeping.com, justwebworld.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia