VIDEO: Toto sa stane, keď odignorujete návod

VIDEO: Toto sa stane,
Ilustračné foto
Zdroj: IKEA
2016-06-30 13:30:57 |

I keď je v návode jasne napísané, že nábytok treba ukotviť k stene, mnohí ľudia to ignorujú. Potom stačí málo a nešťastie je na svete.

Nábytkárska spoločnosť IKEA sťahuje z trhu 29 miliónov komôd a bielizníkov. Pod týmito kusmi nábytku totiž zomrelo podľa amerických úradov vo svete už šesť detí a pred pár dňami prišlo takmer o život ďalšie. Jedno z detí našlo pod skrinkou smrť už pred 27 rokmi, ďalšie v posledných 15 rokoch. Celkovo skrinky podľa úradov zranili 36 detí. S tým, že za nešťastia zodpovedná Ikea, prišla americká Komisia pre bezpečnosť spotrebiteľských výrobkov. Spoločnosť na obvinenia zareagovala spomínaným stiahnutím nábytku v severenej Amerike. Opatrenia, ktoré IKEA prijala, sa netýkajú Európy a teda ani Slovenska.

Dôvodom tragédií nie je to, že by komody pri správnom upevnení do steny boli nebezpečné, ale v tom, že ľudia ignorujú návod, v ktorom je jasne napísané, že ich majú pripevniť k stene. Ak sa teda budete držať návodu a nenecháte komodu len tak voľne stáť pri stene, deťom sa nič nestane.

Pozrite si video, ktoré ukazuje, ako ľahko sa neukotvená komoda prevrhne a môže prísť k tragédii.

"V IKEA veríme, že deti sú najdôležitejšími ľuďmi na svete a bezpečnosť našich výrobkov je našou najvyššou prioritou. Sme zarmútení, že došlo k incidentu, pri ktorom malé dieťa utrpelo úraz a sme v priamom kontakte so zákazníkom, aby sme udalosť vyšetrili," vyhlásila po poslednom incidente, keď Kellie Curtisová (25) z Long Eaton vo Veľkej Británii našla pred pár dňami uväznenú pod komodou Malm dcérku Evie-Mai pokrytú krvou, Donna Mooreová, manažérka pre vzťahy so zákazníkmi z pobočky pre Veľkú Britániu a Írsko. „Komody IKEA sú bezpečné, keď ich ukotvíte k stene podľa návodu na montáž pomocou systému dodávaného s výrobkom," dodala.

Prečítajte si tiež:

Na týchto deväť skrytých rizík si pre deťoch dávajte pozor

Rodičovské bezpečnostné super vychytávky

Fotogaléria

IKEA
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia