Rodičovské bezpečnostné super vychytávky

Rodičovské bezpečnostné super vychytávky
Ilustračné foto
Zdroj: kidsactivitieblog.com, cafemom.com
2016-05-16 13:30:10 |

Už nikdy viac privreté prsty vo dverách či toaletný papier rozmotaný po celom príbytku! Inšpirujte sa nápadmi rodičov, ktorí to vyriešili raz-dva.

Netreba k tomu veľa peňazí, stačí len trochu zapojiť fantáziu a hneď si doma zjednáte poriadok a bezpečnosť. Duše z bicykla používané ako zábrana pred vyberaním kníh z políc či penové slíže ako ochrana pred privretím prstov vo dverách.  Aj toto sú nápady za milión, ktoré nestoja ani cent navyše. Samozrejme, ide to aj inak - zájsť do toho správneho obchodu a nakúpiť všetko potrebné – kryty na elektrické zásuvky, ochranu na hrany nábytkov, tlmiče nárazu na dvere, protišmykové podložky... No, výpočet by veru nebol krátky a na nákup by ste minuli peknú sumičku. Čo tak skúsiť to jednoduchšie a bezpečnostné „prvky“ si vyrobiť z toho, čo máte doma?

Rodičia sú dômyselní a chytrí, preto prišli na množstvo spôsobov, ako zaistiť bezpečnosť svojich detí aj bez veľkých nákladov s použitím toho, čo našli doma. Niektoré z  nápadov, ktoré sa objavili na internete, hraničia priam s dokonalosťou, iné sú na pováženie. Inšpirujúca je však vynaliezavosť, s ktorou do toho išli. Ponúkame vám výber niekoľkých dobrých bezpečnostných trikov, ktoré by ste mohli tiež vyskúšať alebo aspoň porozmýšľať, ako by to možno išlo vymyslieť ešte lepšie!

 

Koniec otváraniu skriniek, šuflíkov, chladničky aj rozmotávaniu toaletného papiera: použuite gumové náramky, gumičky, úchytky na hračky

 

Prsty v bezpečí: Stačí na dvere použiť molitanový slíž, ktorý bežne slúži ako pomôcka pri plávaní alebo ako ochrana na trampolínové tyče:


Zopár trikov, ktoré vám zjednodušia život


Bezpečná postieľka: Molitanové slíže dokonale poslúžia aj ako mäkkučká ochrana na postieľkové zábradlie:

 

Žiadne plytvanie s vodou: stačí zaistiť batériu kúskom plastelíny alebo modelovacej hmoty

 

Knihy na mieste: v tomto prípade poslúžili duše na bicykel

 

Koniec Houdiniho: pásom látky prešité nohavice nedovolia malému zbojníkovi vyliezať von z postieľky alebo šplhať sa na nábytok

 

Pády minulosťou: kupovať protišmykové ponožky je zbytočné, použite nafukovacie farby na textil (kúpite v predajniach s kreatívnymi pomôckami) a môžete si ich yvrobiť, koľko len budete potrebovať

 

Stop otváraniu skríň a zásuviek: Táto mama konečne našla využitie pre svoje Tupperware misky, resp. malé misky-kisky :))

Prečítajte si tiež:

Na týchto deväť skrytých rizík si dávajte pri deťoch pozor

Najrizikovejším miestom pre deti je kuchyňa

Nepreháňate to s bezpečnosťou ratolesti občas aj vy?

Fotogaléria


Foto: internet
Zdroj: az

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia