Dánska princezná Isabella oslávila deviate narodeniny

Dánska princezná Isabella oslávila
Ilustračné foto
Zdroj: foto: kongehuset.dk/en/content/the-royal-house
2016-04-23 00:40:46 |

Kým britská kráľovná Alžbeta II. oslávila vo štvrtok deväťdesiatku, dánska princezná Isabella sfukovala na torte deväť sviečok. Ako oslavovala?

Isabelle, ktorá je dcérou korunnej princeznej Mary a korunného princa Frederika, sa nedostalo 21. apríla toľko pozornosti ako kráľovnej, no rodina jej pripravila krásnu oslavu. Deväťročná oslávenkyňa sa objavila v spoločnosti rodičov, staršieho brata Christiana a sestry, princeznej Josephiny, na balkóne kráľovského paláca Amalienborg v Kodani, aby pozdravila priaznivcov, ktorí ju prišli pozdraviť.

Fotky rozkošnej princeznej na pamiatku tohto slávnostného dňa nasnímala jej mama, korunná princezná Mary. Inšpirovala sa vojvodkyňou Kate, ktorá z času na čas zverejňuje svoje vlastné zábery detí – princa Georga a princeznej Charlotte.

Princezná, ktorá má dvoch bratov – princa Christiana a princa Vincenta a jednu sestru – princeznú Josephine, vyzerá na fotkách šťastne a uvoľnene. Snímky vznikli doma a tak sa určite cítila lepšie, ako keby musela pózovať profesionálnemu fotografovi. Isabella sa veľmi podobá na svojho otca, korunného princa Frederika, po ktorom zdedila modré oči. Oblečenú má kovovo-lesklú ružovú sukňu a k tomu zladené vzorované tričko.

Na ruke jej nechýba zlatý náramok, ktorý dostávajú všetky dánske princezné k piatym narodeninám.  Táto tradícia sa začala písať v roku 1915 a kráľovná Ingrid ju odovzdala svojim dcéram po tom, ako jej matka, princezná Margaret Connaught, zomrela.



Isabella je štvrtá v rade na trón po svojej mame a staršom bratovi Christianovi.

Dánska kráľovská rodina mala posledné dni na oslavy naozaj bohaté. Okrem Isabelle oslavovala prednedávnom aj kráľovná Margaréta II.Tá mala v sobotu 16. apríla 76 rokov.

Prečítajte si tiež:

Prezidentovi by to na poštovej známke s vnučkou seklo

Vojvodkyňa Kate prezradila tajomstvo jej štíhlosti

 


 

Fotogaléria


Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia