Aké trendy budú vládnuť Vianociam?

Aké trendy budú vládnuť
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2015-11-23 00:30:36 |

Aj keď vonku ešte panuje jesenné počasie, budúca nedeľa (29. novembra) bude prvou adventnou a v domácnostiach sa začne s vianočnou výzdobou. Na čo by sme mali vsadiť tento rok?

Aj vy sa už tešíte na obdobie najkrajších sviatkov roka a rozmýšľate, ako si čo najkrajšie vyzdobiť domov? Už je najvyšší čas začať s prípravami. Ak sa držíte trendov alebo sa ich aspoň sčasti snažíte zapracovať do klasickej výzdoby, ktorú robíte každý rok, poradíme vám.

Ľadová biela, fialová a champagne

Tohtoročným Vianociam vládne biela a fialová a ak sa rozhodnete pre ľadový nádych adventných vencov, rôznych ozdôb či reťazí, určite zabodujete. Svoje miesto si nájde aj luxusný nádych  champagne, ktorý dodáva výzdobe potrebnú eleganciu.

Trendy je jarný nádych na Vianoce

Tí, ktorí trendy v dekoráciách vymýšľajú, prichádzajú tento rok s novým prvkom – rôzne doplnky s motívmi prebúdzajúcej sa prírody po zime. Ak teda ku klasickej vianočnej výzdobe pridáte nejaké to kuriatko, zajačika či svieže kvetiny, budete úplne in. A to ani nemusíte bežať hneď do obchodu, stačí rozbaliť škatuľu s veľkonočnými dekoráciami, ktoré určite doma máte a zopár z nich oprášiť už na Vianoce. Jarnú náladu vyčaríte aj vďaka vetvičkám zo stromov, ktoré potrebujú na rozvinutie vo váze asi tri týždne. 

V popredí tradície a príroda

Na svoje si tento rok prídu tvorivé maminy, lebo omnoho výraznejšie ako po iné roky sa dôraz kladie na tradície a prírodu. S hand made výrobkami určite nič nepokazíte a máte výbornú príležitosť zapojiť do výroby výzdoby aj ratolesti. Vyberte sa do lesa nazbierať šišky, šípky, vetvičky a pohľadajte doma rôzne ústrižky látok, bavlnky, gombíky. Veľmi trendy sú motívy lesných zvierat.


"Barborky" prezradia šťastné dni rodiny


Nasušte si šupky z pomarančov, citrónov, nezabudnite na jabĺčka, ktoré sa dajú výborne využiť nielen ako pochúťka, ale aj ako ozdoba na stromček či adventný veniec. Ak namiesto kupovaných gúľ a vianočných kolekcií navešiate na stromček medovníky, ktoré spolu s deťmi napečiete, bude nielen krásne vyzerať, ale aj úžasne voňať.

Adventný venček zo zvyškov

Veľmi jednoducho si adventný venček vyrobíte zo zvyškov látok – vystrihnite si tri pásy podľa toho, ako veľký chcete venček mať. Každý pozdĺžne preložte na polovicu, zošite a prevráťte tak, aby nebolo vidieť šev. „Tunely“ z látok, ktoré vznikli, naplňte vatou, inými zvyškami látok, molitanom zo starého vankúša alebo inou mäkkou náplňou. Vyplňte ich iba tak, aby sa s nimi dalo ešte pracovať. Nakoniec ich spleťte ako vrkoč a konce zošite. Môžete si ho niekam položiť alebo pripevniť naň stuhu na zavesenie a pomocou nej ho upevnite na dvere. To, či je potrebné ďalšie ozdobovanie venčeka, je už len na vás a vašej fantázii.


Uviažte si vlastný adventný veniec


No a čo by to boli za Vianoce, keby deti nevyrobili reťaz na vianočný stromček z farebného papiera. Okrem farebných papierov potrebujú k tomu nožnice a lepidlo. Menším ratolestiam nastrihajte papiere na pásiky vy a ony ich môžu zlepovať do krúžkov. Aj takéto drobnosti urobia pre ne Vianoce ešte krajšími.

Prečítajte si:

Zapojte do adventného pečenia aj deti

Čakanie na Ježiška deťom spríjemnite

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia